Culorile care arată surprinzător de bine împreună

hepta_2161119

Exista, la un moment dat, prejudecata cum că unele culori nu se potrivesc împreună. Asocierile inedite şi uneori neaşteptate de nuanţe cu care designerii jonglează în fiecare sezon demonstrează contrariul.

Iată câteva exemple de alăturări de nuanţe aparent incompatibile, dar care arată de fapt senzaţional una lângă cealaltă.

Bordeaux + fuchsia

Două culori tari, ambele derivate din roşu – dacă în teorie sună ca şi când nu ar trebui să se potrivească împreună, priveşte numai ce impact vizual puternic au atunci când sunt asociate în cadrul aceleiaşi ţinute!

Milan Fashion Week - Street Style

Kaki + roz pudrat

Gingăşia rozului pastel creează un contrast inedit alături de duritatea kaki-ului. În exemplul de ţinută de mai jos, antiteza este susţinută şi de aerul sobru al jachetei cu detalii army, asortată fustei cu pliseuri ultra-feminine.

Street Style Fashion - Milan

Roşu + galben

O nuanţă galben canar alături de cel mai pur şi clasic roşu induce automat o stare de exuberanţă. Asortează accesorii (pantofi, poşetă, bijuterii) nude sau în ton identic cu una dintre cele două culori, pentru a nu diminua impactul vizual prin diluarea cu altă nuanță.

hepta_2161174

Roşu + roz

La fel ca şi în cazul bordeaux + fuchsia, cele două culori, deşi apropiate ca bază, produc un contrast superb. Poţi încerca diverse variante, de la roz pudrat asociat cu roşu intens şi până la roz aprins asortat cu un ton de roşu cărămiziu.

hepta_2170733
Albastru (denim) + argintiu

Alura preţioasă a unei piese metalizate va contrasta perfect cu aerul cool al unei piese din denim. Îţi propun să asortezi o pereche clasică de jeanși unei jachete (sau, de ce nu, rochii) din lamé argintiu.

Street style, Gilda Ambrosio at Y3 Spring-Summer 2016 Menswear show held at Lycee Carnot in Paris, France, on June 28th, 2015. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Verde + galben

O nuanţă intensă de verde închis sau smarald va crea un efect spectaculos alături de un detaliu galben-canar (alternativ, poţi încerca să asortezi verdelui un galben pal, cremos).

Street style, Yuwei Zhangzou arriving at Lacoste Spring Summer 2016 show held at Spring Studios, in New York, USA, on September 12th, 2015. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Vrei să încerci și tu? Începe prin a achiziționa de mai jos piese necesare.

Dacă te tentează mai degrabă un look cu imprimeuri, află de aici cum sa asortezi mai multe print-uri în cadrul aceluiași outfit.

SHOP THIS STORY:

Foto: hepta.ro