Cu ce vaccin anti-COVID ne vom imuniza? Ce trebuie să știi despre serurile Pfizer și Moderna!

Primele doze de vaccin Moderna vor sosi în România în cursul zilei de miercuri. După vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, serul companiei americane din Massachusetts a fost aprobat de autoritățile medicale europene pentru imunizare în fața virusului care provoacă boala COVID-19.

Vaccinul Moderna va fi folosit și în România, deși numărul de doze va fi mult mai mic decât cel al fiolelor de vaccin Pfizer. Însă, una dintre întrebările aflate pe buzele românilor este dacă pot alege între cele două. Iată ce trebuie să știi despre cele două vaccinuri!

Pot alege vaccinul cu care mă voi imuniza?

Răspuns: Nu. Acest lucru este imposibil, întrucât la momentul la care ești programat pentru vaccinare nu se știe exact care dintre cele două seruri va fi disponibil în centrul de vaccinare.

Evaluarea se face de către personalul medical din centrul de vaccinare. Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele două tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare, la Digi24.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle