Cu ce ținute ne încălzim în această iarnă?

my-fw16_03

Există o prejudecată conform căreia hainele groase, călduroase, sunt automat non-chic. Complet neadevărat. Un exemplu în acest sens este noua colecție Marina Yachting care include piese practice și cozy, care păstrează un aer de eleganță atemporală.

Colecţia pentru sezonul toamnă/iarnă 2016 a fost inspirată de piesele emblematice Marina Yachting, fiind alcătuită din ţinute clasice şi versatile definite de elementele navy specifice – dungile şi nodurile marinăreşti.

În colecţia pentru femei, autenticitatea brandului reiese din piese precum jachetele cu straturi de protecţie şi izolare împotriva frigului, hanoracele cu glugă şi trench coat-urile căptuşite.

my-fw16_01

În colecţia pentru bărbaţi se regăsesc hanorace şi jachete sport, trench coat-uri clasice şi jachete groase casual potrivite atât pentru peisajul urban, cât și pentru o vacanță la munte.

Dintre propunerile noului sezon nu lipsește jacheta Pickot, elementul recurent al fiecărei colecții sub semnătura Marina Yachting.

Povestea sa începe în 1878, când Nicolò Gavino, un navigator experimentat, a ancorat în Genova, unde și-a deschis un mic magazin în care vindea lemn și pânză, precum și îmbrăcăminte pentru marinari. Când Nicolò a pus ochii pe ofițerii englezi ce purtau uniforme cu nasturi din aur, a decis să importe aceste uniforme pentru a le vinde populației. A descoperit că jachetele din pânză groasă bleumarin sunt foarte practice, singurul lor defect fiind lipsa rezistenței la apă. Astfel, Nicolò le-a tratat cu ulei și grăsime pentru a crea jachete waterproof ce puteau fi purtate de navigatori, dând naștere primelor jachete Pickot.

Afacerea lui Nicolò Gavino a fost transmisă din generație în generație. În 1972, strănepotul lui Nicolò, Giorgio Gavino, se decide să reinventeze jacheta Pickot, transformând-o într-o piesă contemporană. Jacheta beneficiază de un tratament hi-tech pentru ca pânza să devină rezistentă la apă, iar în scurt timp, modelul este preluat și vândut în cele mai mari magazine italiene.

De atunci și până în prezent, jacheta Pickot își găsește locul în fiecare colecție Marina Yachting, fiind de fiecare dată reinterpretată în variante fresh, păstrând totodată elementele clasice ce i-au stat la bază.

my-fall-winter-2016

Ținutele Marina Yachting se găsesc în cele trei magazine din România: în Mall Promenada din București, la hotelul Vega din Mamaia și în Poiana Brașov în cadrul hotelului Alpin.

Foto: Marina Yachting