Cristina Țopescu a murit. Cine a fost Cristina Țopescu

Jurnalista Cristina Țopescu, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu, a fost găsită decedată în locuința ei de către autorități, în urma semnalului de alarmă al unei vecine.

O veste tulburătoare a umbrit seara de 12 ianuarie: omul de televiziune Cristina Țopescu nu mai este printre noi. Firul evenimentelor a început să iasă la iveală în ultimele ore de la aflarea tristei vești. Îngrijorată că nu a mai văzut-o de trei săptămâni, o vecină a sunat la Poliție, iar la scurt timp, în casa prezentatoarei a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanță. Din păcate, aceasta a fost găsită fără suflare. Primele informații arată o moarte naturală, surevenită în somn.

Cine a fost Cristina Țopescu?

În ultimii ani, Cristina Țopescu dispăruse de pe ecranele TV, fiind gazda unei emisiuni online, pe Canal 33 – Interviuri (Ne)convenționale. A recunoscut în repetate rânduri că nu se mai regăsește în grila de programe TV și i-a mărturisit la un moment dat Sandei Nicola, pe care o invitase în emisiunea ei, că și-ar dori să-și facă curaj să scrie o carte.

Cristina Țopescu iubea animalele și lupta activ pentru drepturile lor. De altfel, după spusele apropiaților, în ultimele clipe de viață, Cristina Țopescu a fost înconjurată de câinii ei.

Vedeta TV s-a născut în 1960, la Oradea, iar în vară, pe 4 iulie, urma să împlinească 60 de ani. De altfel, în 2018, a participat alături de alte nume cunoscute din showbiz, la evenimentul Cina Zodiilor, dedicat nativilor din Rac și găzduit de prezentatoarea Neti Sandu. A făcut cunoștință cu televiziunea încă din copilărie, prin intermediul tatălui său, Cristian Țopescu – în anii ’70 a apărut în emisiuni dedicate copiilor. Absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția engleză-italiană, Cristina Țopescu a prezentat în anii ’90, imediat după Revoluție, un magazin duminical, la TVR 1. Și-a continuat cariera ca prezentatoare a principalului jurnal de știri de la Prima TV, Focus, unde modera și emisiunea Verde-n față, cu subiecte din societate. A lucrat și la Antena 3 și, pentru scurtă vreme, s-a înscris în politică.

Deși singură în ultima perioadă, Cristina Țopescu s-a aflat în lumina reflectoarelor și în ceea ce privește viața privată – ea a format pentru o perioadă de timp un cuplu cu actorul și cântărețul Ștefan Bănică Jr.

Un amănunt mai puțin cunoscut este că jurnalista a avut o tentativă de a părăsi țara în 1989, însă a eșuat. Întregul demers s-a soldat cu trei luni de închisoare, fiind eliberată pe 19 decembrie, în același an.

Cristina Țopescu a fost prezentă în urmă cu doi ani, la evenimentul A List Magazine- Cina zodiilor. Vezi video de la eveniment mai jos!

Categorii Lifestyle