Creaturi fantastice și unde le poți găsi… Cu ajutorul Google Maps

hepta_2665582

Despre aventurile lui Newt Scamander (Eddie Redmayne) în lumea magică imaginată de J.K. Rowling povesteşte Bianca mai multe aici, însă acest articol vorbeşte despre o altă aventură – una la care tu poţi lua parte.

Newt Scamander, magizoologul (zoologul din lumea magică, adică) din Fantastic Beasts and Where to Find Them este nevoit să caute creaturile ce i-au scăpat din grijă prin tot New York-ul. Însă tu poţi să o faci mult mai simplu – cu ajutorul Google Maps. Nu, nici măcar nu este nevoie să fii în New York.

În onoarea lansării peliculei în cinematografe, studiourile Warner Brothers au făcut un parteneriat cu Google pentru a permite fanilor să exploreze lumea fantastică a filmului. Tot ce trebuie să faci pentru a începe aventura este să deschizi aplicația Google Maps şi să scrii în bara de căutare cuvintele-cheie Fantastic Beasts, New York City”.

Vei observa că pe hartă vor apărea câteva locaţii fictive, pe care le poţi explora chiar din confortul propriei tale case.

Printre ele se numără: un pub din Greenwich Village – The Blind Pig – descris drept un loc de întâlnire pentru vrăjitori şi vrăjitoare, în care accesul este interzis persoanelor non-magice; The Goldstein Residence, din cartierul Chelsea, unde se află locuinţa Porpentinei şi a lui Queenie Goldstein, două surori care îl ajută pe Newt să navigheze prin oraş pentru a recupera creaturile pierdute; o clădire veche la adresa 21 West 26th street, cu decor din anii ’20; Steen National Bank, o instituţie în faţa căreia are loc un protest anti-magie; Headquarters of the Magical Congress of the USA (MACUSA), aşa-zisul guvern al societăţii de vrăjitori din America.

Toate locaţiile pot fi explorate în interior şi exterior la nivel virtual (din păcate nu şi în persoană, chiar dacă se întâmplă să te afli în New York), prezentând atmosfera poveştii lui New Scamander aşa cum este văzută ea în filmul cu acţiunea plasată în anii 1920.

Bonus: dacă smartphone-ul tău operează pe Android, poţi folosi Google Assistant pentru a descoperi câteva vrăjitorii”. După ce rosteşti comanda vocală Okay, Google”, spune Lumos” pentru a porni lanterna telefonului, Nox” pentru a o închide, sau Silencio” pentru a porni opţiunea de mute.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle