Creatoarea serialului Grey’s Anatomy își lansează cartea în România

shonda rhimes anul lui da

Shonda Rhimes, creatoarea serialului de succes Grey’s Anatomy, își lansează cartea autobiografică și în România.

Anul lui DA”, lansat în România de Curtea Veche Publishing, este un volum inspirațional scris de o femeie de succes care, în viața personală, odată ce trecea ușa casei, devenea un individ vulnerabil, dominat de anxietate, de tulburări alimentare și de nesiguranță de sine.

Viața Shondei se schimbă la 180 de grade când se hotărăște să spună Da tuturor lucrurilor și provocărilor care îi ies în cale, timp de un an de zile.

Shonda Rhimes, producătoarea executivă și creatoarea serialelor „Anatomia lui Grey”, „Medici în Santa Monica” și „Scandal” – a cărei existență, privită din afară, pare una perfectă – decide să spună lumii întregi adevărata ei poveste de viață. O viață nici pe departe perfectă, dar, cu siguranță, o poveste în care ne regăsim mulți dintre noi chiar dacă, uneori, ne este teamă să recunoaștem.

În spatele unui job unde simțea că deține controlul, în fața computerului, unde era întotdeauna un mic demiurg care dădea naștere unor personaje și punea capăt vieții altora, Shonda Rhimes nu a recunoscut niciodată, nici măcar față de ea însăși, că nu este fericită. Producătoare și scenaristă de succes, mamă a trei fiice adoptate, cunoscută în cercurile influente de la Hollywood a târât dupa ea, ani de zile, toate anxietățile, temerile, gândurile negative pe care nu îndrăznea să le înfrunte.

anul lui Da

„Niciodată să nu spui da la ceva” – cuvintele surorii ei, Delorse, au făcut-o pe Shonda să realizeze că trebuie să schimbe ceva în ea. „Anul lui DA” a însemnat pentru Shonda o călătorie interioară plină de provocări. S-a luptat cu anxietatea și a învins-o. Și-a propus să slăbească și a reușit. Nu s-a mai ascuns în spatele scuzelor si al minciunilor. A acceptat că, uneori, cel mai sănătos este să renunți – fie că este vorba despre oameni sau despre ambiții. Și-a redescoperit frumusețea și feminitatea. Despre toate aceste experiențe Shonda povestește cu căldură și generozitate, oferindu-le celor dornici de schimbare încrederea și curajul de care au nevoie pentru a-și regăsi acel sine echilibrat care se ascunde în fiecare.

shonda rhimes

Shonda Rhimes a fost inclusă de două ori pe lista celor mai influenți 100 de oameni a revistei TIME, precum și pe lista celor mai puternice 50 de femei din business a revistei Fortune sau în topurile femeilor puternice din Variety și Hollywood Reporter. În 2013, Rhimes a fost numită de președintele Obama administrator al Centrului John F. Kennedy pentru Artele Spectacolului.

În anul 2014, Rhimes și partenera sa de producție, Betsy Beers, au primit prestigiosul Premiu pentru Diversitate al Directors’ Guild of America. A fost a cincea oară când organizația a decernat acest premiu. În 2015, Rhimes a primit Premiul Paddy Chayefsky Laurel, oferit de Writers’ Guild of America, și a fost inclusă în Broadcasting Hall of Fame de către National Association of Broadcasters. I-a fost înmânat și Eleanor Roosevelt Global Women’s Rights Award al Fundației Feminist Majority, în semn de recunoaștere pentru eforturilor sale de schimbare a mass media.

Născută în Illinois, Shonda Rhimes locuiește acum în Los Angeles, împreună cu cele trei fiice ale sale.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle