Cosmin Stan și Diana Enache – O altă față a prezentatorilor Știrilor PRO TV

cosmin stan diana enache pro tv

Cei doi prezentatori ai Știrilor PRO TV ne arată și o altă latură a personalității lor, în afară de ipostaza sobră, specifică pupitrului știrilor. Cosmin Stan și Diana Enache vorbesc despre familiile, copiii și aspirațiile lor, uneori înecați de emoție și de lacrimi, și ne lasă să le cunoaștem și latura ludică, nu numai pe cea serioasă, de pe micile ecrane.

Cum a fost prima jumătate a lui 2020 pentru voi, profesional și personal?

Diana Enache: Absolut nebună! Tot ce știam, ce-mi era mai clar s-a dat peste cap și am ieșit dintr-o rutină care mă plictisea, la un moment dat, dar nu asta mi-am dorit. Și a trebuit să mă adaptez cu totul, de la serviciu până la familie. A fost destul de greu, însă iată-ma într-o nouă normalitate. Nu știu cum va fi când vom ieși din asta.

Cosmin Stan: A fost, clar, cea mai mare provocare, și profesională și personal, pentru că trăim cu toții ceva ce n-am mai trăit niciodată, ceva despre care nu știam cum trebuie tratat și abordat, așa că s-a activat instinctul de supraviețuire, ceea ce s-a întâmplat de foarte puține ori în viața asta, aș spune. Cred că e cea mai mare provocare a generației noastre, de fapt, a celor de 30-40 de ani.

Ce v-a lipsit cel mai mult în perioada asta?

Diana Enache: Mi-a lipsit foarte mult interacțiunea cu prietenii, cu colegii, concertele… Am urmărit un concert Biffy Clyro online și m-am bucurat de muzică, de noul ei album, însă m-a întristat teribil că, la finalul fiecărei piese, nu aplauda nimeni, pentru că evenimentul avea loc într-o sală goală. Îmi lipsește enorm interacțiunea cu oamenii, să mă pup, să mă îmbrățișez, să trăim, să fie viață!

Cosmin Stan: Da, exact, să trăim! Sunt două lucruri care îmi lipsesc foarte, foarte tare: călătoriile și petrecerile. N-am zburat 5 luni și am simțit că înnebunesc, mie îmi place să zbor – aș zbura oricând, oriunde, la orice oră, în orice loc, în orice condiții! N-am mai făcut-o de cinci luni, am stat doar cu picioarele pe pământ și n-a fost bine deloc. Iar petrecerile… nu știu… mi-e dor de o petrecere, mai ales dintre cele cum făceam noi, la PRO TV, cu dans, cu strâns în brațe, cu prieteni, cu colegi… Îmi lipsește enorm lucrul ăsta!

Diana Enache: Și nu cred că va fi una avea anul acesta, Cosmin, facem 25 de ani de PRO TV și nu cred că va fi 1 Decembrie…

Cu ce ați rămas pe plus, totuși?

Cosmin Stan: Nu știu, cu banii, în niciun caz, că eu am cheltuit la fel ca înainte! Cheltuie copiii bani pe jocuri. Mai nou nu mai cumpărăm jucării, cumpărăm tot felul de chestii pentru jocurile pe calculator. Dar am rămas cu sănătatea până acum și mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să fim feriți până în momentul de față. Și la câte cazuri sunt zilnic, va fi o misiune extrem de dificilă. Am rămas și cu prietenii aproape, care și ei au fost sănătoși și cu care ne-am întâlnit și în pandemie, respectând regulile, bineînțeles. Chiar îmi amintesc că în cele două luni de izolare, de stare de urgență, eu și cu prietenii mei am făcut săptămânal întâlniri online. Ne-am văzut pe Facebook Messenger la fiecare sfârșit de săptămână și așa ne-am distrat.

Diana Enache: Și eu am avut întâlniri online cu prietenii, ceea ce detest, nu-mi place deloc, e ciudat, nu e natural și nu, nu vreau să mă obișnuiesc cu asta, poate peste 50 de ani! Am rămas cu mai mult timp petrecut cu ai mei, în casă. Este adevărat că, la un moment dat, ne venea să escaladăm pereții! Mult timp petrecut împreună așa, fără o altă față, e o provocare! Am rămas cu timpul petrecut cu ai mei, mai mult decât înainte, cu băiețelul meu, Tomas, și cu dorul vremurilor pe care nu că nu le-am prețuit până acum, dar care erau absolut normale. Pentru că era normal să ieși seara să mănânci undeva, să mergi la un food festival sau la un concert, la teatru, era absolut normal să vin să-l îmbrățișez pe Cosmin și să-i spun ”Vezi că ți-am luat cămașa de machiaj!” (râde). Ne batem pe cămașa de machiaj, așa am ajuns! (râde). Am rămas cu dorul acelor vremuri despre care eu sper că le vom trăi din nou, în curând…

Cosmin Stan: Cred că a sporit în noi, după această perioadă, o anume vigilență, un anume soi de a te păzi mai bine, pentru că înainte poate mai neglijai să te speli tot timpul pe mâini, poate nu-ți păsa atât de tare lângă cine stai, poate nu te interesa dacă te atingeai de cineva, dar acum ești mult mai atent. Eu, personal, mă spăl mult mai des pe mâini decât ânainte, mă și dezinfectez și am foarte, foarte mare grijă cu cine intru în contact. E bizar, dar câtă vreme înțelegem cu toții pentru ce ne ferim, cred că putem trăi cu asta!

Diana Enache: Uite că putem, de mai mult de jumătate de an o facem!

Când spuneți familie, spuneți…

Cosmin Stan: Eu, când spun familie, spun totul. În ciuda celor 7 luni de pandemie și în ciuda faptului că uneori ți se poate părea prea mult să stai doar cu ei, eu cred că aș putea, la un moment dat, să am o viață doar cu ei, undeva pe o insula pustie, fără nicio problemă.

Diana Enache: Absolut! Pentru mine, familia înseamnă cei mai mișto băieți care mi-au intrat până acum în viață – Adrian și Tomas, băiețelul nostru. Ei reprezintă resortul meu pentru fiecare zi, clar!

Cum vă vedeți voi prin ochii copiilor voștri?

Cosmin Stan: Asta da provocare! În ceea ce-l privește pe băiatul meu, Mark, care are 10 ani, mi-a spus că nu mă pricep deloc, că habar n-am nimic despre Minecraft și Fortnite, dar că mă străduiesc, chipurile, să învăț câte ceva, dar nu-l ajut la nimic, mai mult îl încurc, că nu înțeleg cum e să devii o vedetă pe Tik Tok, ceea ce e adevărat, și că, în general, nu-l las pe el să facă chiar tot ce-și dorește! Iar în ceea ce o privește pe Maia, de șase ani, cred că mă consideră simpatic, îmi spune că mă iubește foarte des, dar la fel de des devine foarte furtunoasă și supărată și cred că ar arunca după mine cu orice îi pică în mână, dar, dincolo de asta, știe că se poate baza pe mine întotdeauna și că o ajut indiferent ce s-ar întâmpla.

View this post on Instagram

Ai mei scolari! ❤️ #înapoilașcoală📚 #poartămască #nouarealitate #școalaaltfel

A post shared by Cosmin Stan (@cosminstanpro) on

Diana Enache: Eu sunt o tipă mișto pentru că sunt blondă, așa mi-a spus Tomas. Sunt omul care îl învață pe el să radă și să asculte muzică și să … Mă emoționez!

Cosmin Stan: Hai, că ești privilegiată, că băieții au întotdeauna o relație specială cu mamele!

Diana Enache: Da, și sunt, apropo, mama care încearcă să înțeleagă Mindcraft, că mai avem încă un împătimit al acestui joc, și care joaca REX cu el pe Pixel Gun și cu care se amuză pentru că, Slavă Cerului, are simțul umorului și atunci ne înțelegem foarte bine. M-ați emoționat!

View this post on Instagram

Un mic artist. Deocamdată 😊.

A post shared by Diana Enache (@diana_maria_enache) on

Cosmin Stan: Hai să fac eu să râzi puțin. Acum câțiva ani, când băiatul meu era la grădiniță și a fost întrebat despre părinții lui, a spus că tati stă acasă și face curat și face ce-i spune mama (râde). Nu e un lucru rău, dar nu e în totalitate adevărat!

Pentru voi, timpul trece cel mai greu când…

Diana Enache:  Când nu am nimic de facut, când stau între jurnale, între 14 și 17, atunci trece cel mai greu. Când stau, pur si simplu. Număr minutele.

Cosmin Stan: Da, și pentru mine la fel, când nu am nimic de făcut, doar că, din fericire, în cazul meu, asta se întâmplă destul de rar. Întotdeauna îmi găsesc ceva de făcut.

Un lucru pe care nu l-ați avut niciodată, dar pe care vi l-ați dorit?

Diana Enache: Permis de conducere. N-am permis, n-am mașină, dar le voi avea pe ambele, pentru că am tot lălăit-o…

Cosmin Stan: Dar să ne anunți când îți iei permisul!

Diana Enache: Vei ști cu siguranță când sunt în trafic!

Cosmin Stan: Nu știu, eu nu prea îmi mai doresc chestii materiale… Știi ce îmi doresc întotdeuna și simt că nu am suficient? Îmi doresc să călătoresc și simt că niciodată n-am călătorit destul, mai vreau întotdeauna, e singura mare dorință pe care o am.

Foto: Instagram