COS lansează o colecție-capsulă inspirată de lucrarile artistei Agnes Martin

1

COS este magazinul nostru go-to pentru piese de un minimalism irezistibil, iar acum, avem o nouă colecţie de care ne putem entuziasma.

Începând cu 7 octombrie, COS va începe o colaborare cu renumitul muzeu Solomon R. Guggenheim din New York, în calitate de sponsor al marii expoziţii retrospective a lucrărilor semnate de pictoriţa americană Agnes Martin (1912 -2004).

Pentru a încununa această colaborare, COS a creat o colecţie capsulă inspirată din lucrările artistei. Un procent din vânzările realizate va fi donat către Fundaţia Agnes Martin.

Martin este cunoscută ca fiind unul dintre talentele de neegalat din pictura secolului XX. Este apreciată şi recunoscută pentru subtilitatea şi sugestivitatea pânzelor cu linii sau caroiaje trasate în creion, estetică ce a avut o influenţă semnificativă atât asupra artiştilor contemporani ei, cât şi asupra generaţiilor ce au urmat-o.

Expusă în spaţiul Rotunda din cadrul muzeului Guggenheim, expoziţia include picturi, desene, gravuri şi sculpturi, acoperind întreagă sfera a practicii lui Martin. Lucrările sale, dedicate exprimării inocenţei, fericirii şi frumuseţii, au inspirat echipa de design COS timp de mai mulţi ani.

Directorul de creatiel al brandului, Karin Gustafsson, a spus despre proiect: Este un privilegiu să sponsorizăm o expoziţie a lucrărilor semnate de Agnes Martin. Bogăţia incredibilă şi tactilitatea muncii sale au inspirat ţesăturile şi designurile noastre; utilizarea culorilor subtile şi dedicarea ei în menţinerea continuităţii în ceea ce priveşte tehnica şi stilul propriu, au ridicat la un nivel extraordinar liniile şi caroiajele aparent simple”.

Echipa COS a creat un set unic de printuri pentru o colecţie-capsulă de 12 piese pentru bărbaţi şi femei, pe care le poţi admira mai jos, şi achiziţiona din magazinele COS începând cu data de 7 octombrie.

Foto: COS