Coronavirus: Punct și de la capăt. Gânduri de la Smiley, Ilona Brezoianu și Adi Hădean

smiley

S-au adaptat, s-au reinventat, au luptat, au câştigat. S-au relaxat, s-au bucurat. Scriitori, artişti, designeri de modă sau bijuterie, maeştri culinari, influenceri. Chipuri, voci. Emoţii. Am aflat de la ei cum şi au potrivit paşii cu noua realitate.

TEXT: ADRIANA MOSCU & ANDREEA LEŢA

Smiley, artist – Jumătatea plină

smiley foto andreea macri

Eu privesc cu optimism, mereu. Așa că în această perioadă m-am concentrat asupra lucrurilor pe care le pot face, chiar dacă nu în modul tradițional în care eram obișnuit. Am început foarte multe proiecte și am multe planuri și pe mai departe: înregistrez, produc și lansez piese, pregătesc alături de colegii mei strategii pentru alți artiști din portofoliul HaHaHa Production. Am timp să comunic mai mult cu oamenii din comunitatea mea online, așa că filmez mai multe vloguri, mi-am creat un obicei de a face câte un live pe săptămână pe canalul meu de YouTube unde ne strângem din ce în ce mai mulți. În rest, fac mult sport, mai gătesc din când în când, grădinăresc și mă mai joc FIFA. Cu siguranță, în această perioadă, printre toate treburile profesionale, am apucat să mă preocup și de aceste lucruri personale. Va fi bine!

Ilona Brezoianu, actriţă – Trollingul ca antidot

ilona brezoianu

Emisiunea „Welcom as in aor hom” exista dinainte de pandemie, dar era sporadică, o făceam în tandem cu Marius (n. red.: Manole) mai mult în glumă, când aveam un pic de timp la dispoziție. Dar, după două săptămâni pe Instagram, am văzut că are succes și am mutat-o exclusiv pe YouTube. De atunci, avem invitați din toate domeniile în fiecare seară – de la actori și oameni de televiziune, la sportivi și psihologi. Intrăm cu ei în direct, ne sfătuim, aflăm lucruri unii despre alții.

În paralel, eu am lansat o altă emisiune online, „Jos Bălăria”, o serie de interviuri fake cu diferite persoane publice. Filmez întrebările, apoi le montez și iese o nebunie. Să ascultați, o să râdeți mult. De ce online? Penru că și aici te poți exprima artistic. Și aici ai un public care trăiește dincolo de ecran, care își exprimă sentimentele, gândurile, doar că e format din mult mai mulți oameni, care o pot face mult mai direct. Uneori ne bucură. Alteori doare.

Cât despre spectacolele urcate gratuit pe platforme online, nu cred în ipoteza că publicul se va obișnui cu ele și, odată ce totul va reveni la normal, nu va mai veni la teatru. Acele spectacole erau scoase din stagiune, plus că nu sunt filmate pentru ecran, emoția nu e aceeași. Pur și simplu e vorba de o modalitate de a bucura publicul care, poate, nu reușise să prindă bilet la un spectacol la care își dorise mult să ajungă.

În ceea ce privește viitorul, m-am obișnuit cu gândul că lucrurile vor fi complicate. Dar trebuie să rezistăm. Idei sunt, timp să avem să le punem în practică.

Altfel, eu sunt destul de antisocială, nu am suferit prea tare de dorul oamenilor în perioada izolării. Apoi, există și tehnologii moderne de comunicare – am Skype la îndemână, distanțarea nu mai pare atât de greu de dus. Totuși, îmi e dor să joc tenis și aștept cu nerăbdare să pot ajunge în curând la un salon de cosmetică.

Adi Hădean, chef – Implicare cu mâncare

adi hadean

Reacția mea la situația #covid19 a fost una care implică multă acțiune. Nu am stat o clipă, în sensul în care am pus repede la punct un plan care să-i implice pe toți colegii mei care doresc, respectiv #solidarsocial și acțiunea noastră umanitară despre care aflați toate detaliile pe activsocial.ro. Apoi, ca să nu-mi ies din mână și să-i implic și pe colegii care lucrează de acasă, am gândit împreună cu echipa extinsă două linii de produse, o linie de mâncare pe care o livrăm acasă (vezi pachetele BBQ de pe hadeancatering.ro) și o serie de rețete filmate și live-uri pe Facebook care împacă mai multe nevoi – o dată nevoia noastră de acțiune și de a plăti salarii, nevoia oamenilor care stau acasă de inspirație în bucătărie, respectiv nevoia brandurilor de a rămâne aproape de public, ocazie cu care a apărut serialul Farfurii Curate pe canalul de YouTube Hadean Live, serial care până acum adună 20 de episoade.

Foto: Andreea Macri, Bálint Hajagos, arhiva personală 

Acest articol a apărut în ediția print Alist magazine, nr 15 

Categorii Lifestyle