Copiii lui Meghan și Harry nu vor fi prinți sau prințese. Care este motivul?

Meghan Markle este însărcinată. Obișnuiți cu regulile stricte ale familiei regale, am descoperit faptul că viitorul copil al cuplului nu va primi titlul de Prinț sau Prințesă.

După căsătoria dintre Harry și Meghan, Regina le-a acordat acestora câteva tituluri nobiliare precum: Duce și Ducesă de Sussex, Conte și Contesă de Dumbarton (în Scoția), Baron și Lady Kilkeel. Ce titluri va primi însă micuțul nenăscut?

Regulile familiei britanice – care datează încă din 1917 – menționează clar faptul că toții copiii Prințului de Wales vor deveni încă de naștere Prinți și Prințese. Totuși, acest lucru nu este valabil și pentru nepoții acestuia. Fiul sau fiica Ducilor de Sussex va ocupa al șaptelea loc în ordinea de susccesiune la tron, astfel iese din discuție titlul de Prinț sau Prințesă.

În urmă căsătoriei dintre William și Kate, aceasta a devenit oficial „Her Royal Highness, Prințesa William of Wales”, același lucru fiind valabil și pentru Meghan, al cărei titlu este „Her Royal Highness, Prințesa Harry of Wales”. Chiar și așa, oficial, ele nu poartă titlul de Prințesă deoarece nu au sânge regal.

Legea dată în 1917 de Regele George V stipulează faptul că numele de familie regal să fie „Windsor”. Ulterior, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au hotărât că toți descendenții familiei regale care nu au titulatură de Majestatea sa să poarte numele de familie Mountbatten-Windsor.

În concluzie, conform regulilor familiei regale, copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry vor purta cel mai probabil titulatura de Lord sau Lady Mountbatten-Windsor.

Există posibilitatea ca Regina să poată modifică aceste aspecte,  dacă va dori, prin aprobarea unei legi speciale prin care copiii lui Meghan și Harry să poată deveni Prinți sau Prințese. Un asemenea eveniment a avut loc înainte de venirea pe lume a Prințului George, moment în care Regina a aprobat o nouă lege care menționează următoarele aspecte: „Toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales vor avea și se vor putea bucura de stilul, titlul și atributul de Majestatea sa, având titulatură oficială de Prinț sau Prințesă înaintea numelui creștin”.

Categorii Lifestyle