Cool place in town: Le Vivier, singurul Oyster Bar deschis în București

le-vivier

Dacă adori fructele de mare, știm un loc perfect pentru tine, deschis chiar anul acesta! Le Vivier este un concept unic în România – primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare. Stridia Krystale, medaliată în 2015 cu aur la Paris, și homarul albastru sunt două dintre specialitățile pe care le puteți găsi în exclusivitate în restaurantul din zona Dorobanți.

Le Vivier (strada Puțul lui Zamfir nr. 22-24) importă fructe de mare de cea mai bună calitate din nordul Franței, din Bretania și Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele și moluștele ajung în restaurant vii, fiind transportate și mai apoi păstrate în bazine cu apă de ocean care respectă temperatura și salinitatea din mediul lor natural.

„Le Vivier este singurul oyster bar din România și ne-am propus de la început să oferim produse proaspete și de cea mai bună calitate celor care ne trec pragul. Restaurantul oferă în permanență cinci tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l’enfer, Papillon până la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, în 2015. Suntem singurul restaurant din România care comercializează homarul albastru, care ajunge pe masa clienților în mai puțin de 24 de ore de când a fost pescuit. În meniul restaurantului se regăsesc scoici Saint-Jacques, melci, langusta regală, crabul Spider, crabul de Alaska, creveți și langustine. Suntem bucuroși să-l avem în echipa Le Vivier pe Mihai Dornescu, bucătar șef cu o experiență de 17 ani în pregătirea fructelor de mare, ultimii 4 ani petrecându-i în restaurantele din Franța”, povestește Andrei Dascălu, managerul Le Vivier.

Situat pe strada Puțul lui Zamfir din București, restaurantul oferă clienților și un magazin de delicatese și ocupă o suprafață de 100 de metri pătrați, spațiul fiind complet refăcut cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini. Designul deosebit și calitatea materialelor folosite au atras atenția redactorilor de la revista italiană de arhitectură Inside Art, care l-au clasificat ca fiind nu doar un restaurant, ci un spațiu care reușește să creeze fuziunea perfectă dintre materiale pentru a încânta simțurile: alamă lustruită, fier, cupru, lemn lăcuit, catifea și, nu în ultimul rând, oglinzi. Mobilierul, vitrinele frigorifice, acvariile, toate au fost făcute pe comandă și special adaptate spațiului, fiind realizate cu implicarea mai multor meșteri artizani din Franța și Italia, investiția totală în restaurant ridicându-se la aproximativ 250 000 euro. Le Vivier se bucură de apreciere în Marea Britanie, fiind premiat de către Luxury Travel Guide cu titlul de Seafood Restaurant of the Year for Bucharest în cadrul Restaurant & Bar Awards 2017.

vivier

„Pasiunea noastră pentru fructe de mare este una veche, fiind de mai mulți ani importatori și furnizori de fructe de mare în HORECA. Ideea Le Vivier a pornit de la faptul că interesul de consum pentru fructe de mare a crescut și am realizat că pe piața din România nu există niciun oyster bar, concept foarte des întâlnit mai ales în țările cu deschidere la ocean. În aprilie 2015 am început proiectul și cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini, am refăcut de la zero spațiul de 100 metri pătrați care avea să devină, un an mai târziu, primul oyster bar din România, cu o capacitate de 25 de locuri în zona de restaurant și un magazin specializat în fructe de mare și alte delicatese. Magazinul oferă în premieră cinci tipuri de caviar de la Maison Kaviari din Paris, o selecție de pește afumat, uleiuri, condimente, brânzeturi și unt, toate fiind produse artizanale”, a afirmat Andrei Dascălu.

O masă pentru două persoane la restaurantul Le Vivier pornește de la 250-300 de lei și include un antreu, un fel principal și două băuturi,  în vreme ce prețul pentru homarul albastru, variază în funcție de sezon de la 200 de lei până la 350 lei. Prețul stridiilor pornește de la 8 lei și poate ajunge la 19 lei per bucată. Meniul se schimbă periodic pentru ca iubitorii de fructe de mare să poată experimenta cât mai multe sortimente.

Foto: Le Vivier

Categorii Lifestyle