Concert SoNoRo Conac în Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România

sonoro

Acorduri de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwing van Beethoven, György Ligeti și Franz Schubert vor răsuna miercuri, 14 septembrie, în Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, din Cisnădioara, județul Sibiu. Concertul în interpretarea muzicienilor Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Alexander Hülshoff (violoncel) va începe la ora 19:00. Accesul publicului este gratuit, pe bază de invitație.

Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, din Cisnădioara, județul Sibiu, este unul dintre cele mai cele mai vechi și mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania. A fost construită din piatră între anii 1162 şi 1223 si este formată din nava centrală, două nave laterale, cor și absidă. În a doua jumătate a secolului al XIII-lea, bisericii i s-a adăugat un portal romanic încadrat de arcade.

Din altarul bisericii se mai păstrează un fragment sculptat, din anul 1425, ce o înfățișează pe Fecioara Maria. Biserica adăpostește și cea mai veche orgă cu tuburi funcțională din Transilvania, datând din anul 1723.

Ediția a IV-a a Festivalului SoNoRo Conac se va încheia în luna septembrie cu alte două concerte, unul care va avea loc pe 15 septembrie în Cetatea Făgăraș și un altul în București, pe 18 septembrie, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României.

Concertul de închidere, din București, va fi dedicat campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia pământului de Constantin Brâncuși, o campanie inițiată de Ministerul Culturii și susținută de Muzeul Național de Artă al României.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

Categorii Lifestyle