Comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat, autorizată de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite

La momentul actual, aproximativ 10,6 milioane de fumători adulți din întreaga lume au renunțat la fumat și au trecut la IQOS, iar pentru acest număr impresionant de persoane se arată doar vești bune. În 7 iulie 2020, autoritatea americană de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor, FDA, a autorizat comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat. Astfel FDA a determinat că emiterea acestei decizii pentru IQOS este adecvată pentru a proteja sănătatea publică.

Decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze. Dispozitivul IQOS este primul și singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat autorizație de comercializare în cadrul procesului FDA pentru produs din tutun cu risc modificat.

La baza acestei decizii se află mai mulți factori, printre care aspectul ce ține de sistemul IQOS, care încălzește tutunul, dar nu îl arde, dar și faptul că aceasta reduce în mod semnificativ producția de substanțe nocive și potențial nocive.  Totodată, studii științifice au demonstrat că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

FDA a concluzionat că dovezile științifice disponibile până în acest moment demonstrează că este de așteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra sănătății populației, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât și persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun.

André Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International, subliniază motivele pentru care acum, mai mult decât oricând, este nevoie urgentă de o conversație diferită despre cum putem coopera pentru a obține un viitor fără fum, lucru realizabil prin intermediul dispozitivelor IQOS:

Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulți dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunța la fumat, dar mulți nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulți cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. FDA a stabilit că studiile științifice arată că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive. 

 

Această decizie este rezultatul angajamentului nostru constant de a pune pe primul loc știința, în timp ce noi ne continuăm eforturile de a înlocui țigările cu alternative fără fum cât mai repede posibil.

 

Utilizarea produselor inovatoare precum IQOS pentru a reduce rata fumatului de țigări convenționale este oportunitatea acestui secol. O reglementare adecvată, bazată pe dovezi științifice, poate ajuta fumătorii adulți să facă trecerea către opțiuni mai bune, prevenind în același timp consecințele nedorite.”

Articol susținut de IQOS.

Categorii Lifestyle