Colecţia Brunello Cucinelli toamnă/iarnă 2017: Eleganţă relaxată

Eleganţă relaxată – un concept interesant, din simplul fapt că în spatele aerului de nonşalanţă pe care îl emană un astfel de look se află totuşi o doză de efort atent calculat.

Şi cine, dacă nu italienii, scot cel mai bine conceptul de eleganţă din sfera preţiozităţii, transformându-l în ceva ce poate fi recreat zi de zi. Brunello Cucinelli este unul dintre brandurile care, sezon după sezon, perfecţionează arta rafinemantului aparent lipsit de orice efort, prin intermediul îmbinărilor ingenioase dintre elemente formale şi accente casual.

Colecţia pentru toamnă/iarnă 2017 păstrează imaginea signature a brandului, punând în prim-plan mixuri neaşteptate de materiale. În showroomul Brunello Cucinelli, etolele din blană stau lângă perechi de jeanşi cu aspect prespălat discret, curelele cu detalii strălucitoare înconjoară taliile jachetelor din fâş, jachetele bomber din pluş sunt suprapuse peste cămăşi albe cu croială masculină şi pantaloni din stofă, puloverele cu inserţii de paiete sunt asortate cu jachete scurte din piele metalizată şi accente din lână de oaie, sacourile sunt purtate peste veste matlasate, iar jeanşii sunt alăturaţi blazerelor din catifea.

Arta compunerii unul look nonşalant dar totodată distins include şi atenţie specială în alegerea pantofilor potriviţi, iar la Brunello Cucinelli, opţiunile pentru sezonul următor vin sub forme ingenioase:

Clogs (da, cei care intră la categoria „pantofi atât de urâţi încât sunt cool”) sunt împodobiţi cu o bandă de cristale şi au tălipile interioare tivite cu blană, delicateţea sandalelor suave cu vârf ascuţit este echilibrată şi adusă în sfera casual prin adăugarea platformelor plate, pantofii cu toc primesc o tuşă atletică cu ajutorul baretelor în X, în timp ce pantofii sport sunt transformaţi în accesorii de lux cu ajutorul accentelor din blană.

Am găsit ţinuta perfectă pentru o zi călduroasă în care îţi doresti să savurezi o bere rece (o bere Peroni, desigur, căci ce altă bere completează mai bine senzaţia de la dolce vita care te învăluie într-un astfel de context?).

Este chiar mai nimerit că Brunello Cucinelli alege să nu îşi prezinte colecţia prin intermediul unui show pe podium, ci invită în schimb publicul să descopere noile creaţii într-o atmosferă lejeră, în showroomul din Milano. }n loc să defileze pe catwalk în şir, modelele stau în schimb sprijinite în cel mai natural şi relaxat mod de pereţi, de fotolii, de pervazuri, oferind fix imaginea pe care labelul vrea să o imprime pieselor pe care le produce: eleganţă autentic italiană, dublată de o doză de spontaneitate şi lejeritate, ce o aduce în contemporan.

Presentato da Peroni Nastro Azzurro

Foto: arhiva personală