Clubhouse, o nouă rețea de socializare accesibilă doar prin invitație

Se vorbește tot mai des despre Clubhouse, o nouă rețea de socializare care, spre deosebire de celelalte platforme, bazate pe partajarea de fotografii și videoclipuri, această aplicație doar se aude. Rețeaua a fost lansată acum un an de Rohan Seth și Paul Davidson, doi antreprenori din Silicon Valley. La doar o lună de la lansare, Clubhouse avea 1500 de utilizatori și valora aproximativ 100 de milioane de dolari, conf zf.ro.

Astăzi Clubhouse a ajuns la două milioane de utilizatori și valorează un miliard de dolari. Accesibilă doar prin invitație, aplicația nu poate fi descărcată din App store. Astfel, aveți nevoie de un prieten care este deja membru să vă invite: după ce ați primit invitația, trebuie doar să vă completați înregistrarea și să așteptați ca sistemul să vă adauge.

Clubhouse este așadar o „rețea socială bazată pe voce – în care oamenii din întreaga lume se reunesc pentru a vorbi, asculta și învăța unii de la alții în timp real”. Utilizatorii pot merge la camere de chat publice și private și pot discuta între ei, pot partaja muzică sau chiar asculta discursul unei vedete sau a unei personalități publice. Nimic nu este înregistrat, deși este posibil ca unii dintre utilizatori să înregistreze conversațiile.

Dacă primiți o invitație, Clubhouse vă solicită să vă înregistrați cu numele și prenumele reale pentru a avea acces la agenda telefonică. Fiecare profil corespunde unui număr de telefon. Apoi puteți alege dintr-o listă lungă de interese și puteți vedea cine dintre contactele voastre are și un profil, potrivit The Guardian.

„Scopul nostru a fost să creăm o experiență socială mai umană – unde în loc să postați fotografii, vă puteți întâlni cu alții și să discutați”, au scris fondatorii Clubhouse, Paul Davison și Rohan Seth, pe blogul lor. „Motivul nostru a fost să creăm o aplicație care să ofere acel sentiment pozitiv de a fi deschis pentru ceva benefic, pentru că acolo ai legat prietenii, ai întâlnit oameni noi și ai învățat ceva”.

Fondatorii Clubhouse intenționează să facă aplicația accesibilă pentru toată lumea în 2021.

Categorii Lifestyle