Cleopatra Coșuleț: bijuteriile pline de culoare și poveste

Cleopatra Coșuleț reușește să dea contur unor bijuterii cu totul și cu totul aparte, cu detalii foarte interesante. În această lună, își va lansa noua colecție, reCYCLE, la târgul Autor (pe 16 și 17 aprilie, la Grand Hotel du Boulevard din București) așa că ne-am gândit că este ocazia perfectă să stăm de vorbă cu ea și să aflăm mai multe detalii despre creațiile sale.

Când și cum ți-ai descoperit tu pasiunea pentru designul de bijuterie, de la ce a pornit aceasta?
Întâmplarea fericită mi-a adus dragostea pentru bijuterie. Pentru facerea ei. Pentru tot ce presupune dialogul implicit cu cel care rezonează cu mesajul pe care bijuteria îl transmite.

Care este filozofia brandului Cleopatra Coșuleț Jewelry? Care este mesajul pe care vrei să îl transmită piesele tale?
Pornind de la ideea că bijuteria nu este un simplu obiect, ci un mod de a stabili un contact cu lumea în alt mod decât cel obişnuit, mă străduiesc să îmi păstrez identitatea şi să vorbesc prin bijuterie într-un fel care mă reprezintă întotdeauna. Şi pentru că trăirile sau gândurile sau ideile pe care le împărtăşesc prin bijuterie au caracter unic, determinat de unicitatea momentului, aşa sunt şi bijuteriile pe care le realizez.

Bijuteriile tale sunt foarte colorate, iar designul lor este de-a dreptul interesant. Cum te documentezi, cum îți vin ideile pentru aceste modele?
Într-adevăr, culoarea este întotdeauna prezentă şi, de cele mai multe ori, este asociată emoţiilor umane. Sursele de inspiraţie sunt pretutindeni: idei, oameni, vorbe, culori, forme, crezuri, dorinţe. Modul propriu de a le procesa dă naştere formelor şi îmbinărilor. Ceea ce se materializează îmi spune povestea fără vorbe.

cleopatra

Este vreo piesă pe care ai început-o, dar nu ai reușit să o duci la bun sfârșit?
Ei bine, da. Cred că nu a sosit momentul ei încă. Mai sunt paşi de făcut pentru ca bijuteria aceasta să poată ajunge realitate.

Care este cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o de când ai început acest proiect de design?
Ca întotdeauna, totul pare realizabil cu relativă uşurinţă în faza de planificare. Când trecem la fapte însă, de multe ori, ne confruntăm cu situații în care spiritul inventiv al românului cu siguranţă găseşte ieşirea din impas. Cel mai greu mi-a fost să găsesc modalitatea potrivită de decupare a suprafeţelor de plastic (provenite din PET) şi de perforare a acestora. Sincer, încă sunt în căutarea soluţiei ideale.

Care este colecţia care te-a solicitat cel mai mult până acum?
Dintre cele trei colecţii cu care am participat la AUTOR, colecţia reCYCLE cu care particip la ediţia din acest an a fost cu siguranţă cea mai solicitantă. Din toate punctele de vedere.

cleopatra 3

Ce urmează pentru Cleopatra Coșuleț?
Planurile mele de viitor sunt foarte mari. Dar sunt conştientă că voi ajunge acolo cu paşi mici, dar siguri. Nouă colecţie (căci deja există ideea) va fi o provocare pentru mine.

Foto: Cleopatra Coșuleț