Claire Danes a luminat Gala Met într-o rochie Zac Posen

hepta_2379626

Bună! Sunt Cătălina şi ador petrecerile tematice. Probabil acest lucru explică de ce urmăresc an de an Gala Met cu mult mai mult entuziasm decât orice altă ceremonie – ba chiar acord „note” şi „premii” celor mai bine îmbrăcaţi invitaţi, în funcţie de maniera în care au interpretat tematica anuală a evenimentului.

Anul acesta, rochia lui Claire Danes se numără în mod clar printre favoritele mele.

Creaţia semnată Zac Posen, pe care ai putea foarte uşor să o încadrezi la prima vedere în categoria ţinutelor, ce-i drept, superbe, dar nu în ton cu tematica (mă fac şi eu vinovată aici), este de fapt una dintre cele mai inedite interpretări ale dress code-ului impus de Anna Wintour (tech white tie).

Dacă pe covorul roşu, rochia din straturi de organza bleu a amintit de imaginea iconică a Cenuşăresei pe treptele castelului regal, în spaţiul mai întunecat din cadrul Costume Institute, unde s-a desfăşurat propriu-zis gala, s-a transformat în probabil cea mai potrivită ţinută pentru a ilustra tematica evenimentului.

FotorCreated
Foto: Instagram Zac Posen

Croită dintr-un material special (procurat din Franţa), ce îmbină fire de organza cu fibre optice, rochia a fost dotată cu o structură interioară ascunsă ce include 30 de baterii, făcând astfel încât întreaga creaţie să strălucească în întuneric. Clipurile postate pe contul de Instagram al lui Zac Posen sunt absolut hipnotice:

Manic moments!! Zacposen #metgala #clairedanes

A video posted by @zacposen on

Starry night! #Zacposen #metgala #glamour @metmuseum @voguemagazine @instagram

A video posted by @zacposen on