City break: un weekend în Berlin

berlin 6

La doar două ore cu avionul de București, Berlinul este o destinație perfectă de weekend. Mai ales dacă ești amatoare de muzică (este unul dintre orașele în care au loc unele dintre cele mai mari concerte din lume și pe care nici un artist nu îl ratează în turneul său european). Apoi, ai parte de multă istorie, de galerii de artă inedite și de cluburi în care poți să petreci fără grijă până dimineață.

La finalul articolului găsești oferte de weekend incredibile (avion și cazare) și sugestii de cumpărături pentru o escapadă de neuitat.

Unde stai? Te poți caza la Soho House Berlin (www.sohohouseberlin.com), situat în districtul Mitte, aproape de o mulțime de galerii de artă, restaurante cu tot felul de bunătăți din toată lumea. Tot în Mitte, pentru cei mai neconvenționali găsim casa Camper (www.casacamper.com/berlin). O altă sugestie poate fi Michelbergerhote, în Friedrichschain, un spațiu de cazare extrem de neconvențional și funky, amenajat în locul unei foste fabrici (www.michelbergerhotel.com).

berlin1

Ce și unde mănânci? De ce să nu începi, pentru gusturi cu adevărat autentice și o mulțime de opțiuni (da, chiar și pentru vegetarienii neconvinși de wursti), cu Markthalle Neun, o piață unde sunt amenajate mici restaurante. Poți gusta din preparatele fermierilor care au acolo standuri, poți mixa ingredientele, poți pleca cu bunătăți și acasă (www.markthalleneun.de). Iar pasionaților de ciocolată le recomandăm călduros flagship store-ul Ritter Sport, pe Französische Strasse 24 (www.ritter-sport.de).

berlin 5

Ce să nu ratezi în oraș? Pornește plimbarea de la Reichstag, clădirea Parlamentului german (unde domul din sticlă a fost proiectat de celebrul arhitect Norman Foster). Fă o plimbare în Tiergarten, cel mai mare parc al Berlinului și îndreaptă-te către poarta Brandenburg, unul dintre simbolurile orașului. Evident, următoarea oprire trebuie să fie în Postdamer Platz, cel mai nou cartier al Berlinului. De aici, setează pe GPS adresa unuia dintre punctele cele mai cunoscute (dar și cele mai dureroase, istoric vorbind, Checkpoint Charlie) și ceea ce a mai rămas din urâtul Zid. Gendarmenmarkt, Turnul Televiziunii, Memorialul Holocaustului și Vechiul Bulevard Regal sunt alte obiective care merită bifate. Dacă dorești un tur ghidat, gratuit, trebuie să te înscrii AICI. Insula Muzeelor este în centrul orașului și este singurul complex de muzee inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. E alcătuită din cinci muzee, cele mai importante din oraș, plus Catedrala din Berlin. Pentru a le vizita, trebuie să plătești o taxă de intrare (cu excepția cazului în care îți cumperi Berlin WelcomeCard-ul).

berlin 3

Pentru pasionații de artă și fotografie: Kunstquartier Bethanien (Mariannenplatz, nr. 2). Sau Galerie Für Moderne Fotografie și Helmut Newton Foundation (www.helmutnewton.com).

berlin 4

Pregătește-te pentru o vizită la Berlin!

berlin 2

OFERTE CITY BREAK BERLIN:

Avion și 2 nopți cazare, 179 euro, 

Avion și 2 nopți cazare, 229 euro

Nu știi ce să pui în bagaj? Avem noi sugestii!

SHOP THIS STORY:

Categorii Lifestyle