„Cinema, Mon Amour”, în competiția de documentare de la Sarajevo

cinema, mon amour

Cinema, Mon Amour, în regia lui Alexandru Belc, a fost selecționat în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo, care va avea loc între 12 și 20 august, fiind unul dintre cele mai mari evenimente de gen din Europa. Filmul revine la Sarajevo după ce, în faza de proiect în dezvoltare, a câștigat premiile Cat & Docs și Croatian Radio Television HRT în cadrul workshop-ului Docu Rough Cut Boutique 2015. Documentarele vor fi jurizate de Tine Fischer, fondatorul și directorul festivalului CPH:DOX, și regizorii Fernand Melgar și Alexander Nanau.

Cinema, Mon Amour spune povestea lui Victor Purice, director, fost proiecţionist şi cinefil pasionat, şi a celor două fidele angajate ale sale, Cornelia şi Lorena, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Nostalgic după „epoca de aur” a cinema-ului, Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară, dar trebuie să înfrunte realitatea dură. Într-o sală neîncălzită, care se dărâmă încetul cu încetul, lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă mult prea complicată.

Proiectul Cinema, Mon Amour a fost demarat ca parte din campania „Salvaţi Marele Ecran”, inițiată de Tudor Giurgiu şi echipa TIFF, în scopul conştientizării nevoii de a moderniza şi digitaliza cinematografele din rețeaua RADEF România Film.

Categorii Lifestyle