Cine sunt cele mai tinere lidere ale lumii

femei lider politica

Ocupă funcții de prim-ministru sau chiar de președinte și unele dintre ele încă n-au atins cea de-a patră decadă a vieții. Sunt puternice, tinere și, de ce nu, frumoase, un atu pe care feministele îl reneagă, dar care are puterea lui, chiar și în politică. Iată care sunt cele mai tinere și puternice femei-lider ale lumii de azi.

Jacinda Kate Laurell Ardern – Noua Zeelandă, 39 de ani

jacinda ardern

E cea mai tânără femeie din lume aflată la cârma unui guvern și a intrat în funcție la vârsta de 37 de ani. Este un lider inspirațional și puternic, iar felul în care a tratat tragedia de la începutul anului din Noua Zeelandă – cand a avut loc un atac terorist la o moschee – i-a întărit locul în fruntea liderilor apreciați de întreaga lume.

Kolinda Grabar-Kitarović – Croația, 51 de ani

kolinda kitarovic

A fost aleasă în funcția de președinte la vârsta de 46 de ani. Kolinda are o carieră politică activă, ocupând înainte de scaunul de președinte funcția de ministru al Afacerilor Externe și al Integrării Europene. În 2017, publicația Forbes a clasata-o pe Kolinda pe locul 39 în topul celor mai puternice femei din lume.

Zuzana Čaputová –  Slovacia, 46 de ani

zuzana caputova

Čaputová a fost aleasă președinte al Slovaciei la 45 de ani, devenind astfel cel mai tânăr lider din istoria țării. Este avocat, activist și politician și prima femeie președinte a țării.

Nicola Sturgeon – Scoția, 49 de ani

nicola sturgeon

Este primul ministru al Scoției și liderul Partidului Național Scoțian din 2014, în ambele ipostaze marcând o premieră ca femeie. Nicola Strugeon a declarat într-un inteerviu că modelul ei de politician și cea care a inspirat-o să intre în ploitică a fost Margaret Thatcher. 

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle