Cine sunt cele mai bogate femei din America și cine este marea absentă din clasament

cele mai bogate femei

Din totalul celor mai bogați oameni din SUA, conform clasamentului publicat de Forbes, femeile reprezintă doar 14%, un procent încă mic în fața supremației bărbaților. Cea mai bogată femeie din Statele Unite continuă să fie și anul acesta Alice Walton, fiica fondatorului lanțului de supermarketuri Walmart, Sam Walton.

Alice Walton ocupă locul 11 în clasamentul general, cu o avere de 51,4 miliarde de dolari. Aceasta este urmată de Julia Koch și de copiii ei, nou-intrați în topul Forbes. Julia Koch a moștenit de la răposatul ei soț, David Koch, 42% din acțiunile Koch Industries, cu operațiuni în industria chimică și în investiții.

mackenzie bezos

MacKenzie Bezos

Pe locul trei se află MacKenzie Bezos, fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. În urma divorțului, MacKenzie a obținut o avere de 36,1 miliarde de dolari, din care vrea să doneze jumătate către organizația de binefacere creată de Bill și Melinda Gates și de Warren Buffet. Alte două nou-intrate în lista celor mai bogați oameni din lume sunt Janice McNair, proprietara Houston Texans, care are 4 miliarde de dolari, și Margot Birmingham Perot, cu 4,2 miliarde.

julia koch

Julia Koch

Pe listă mai figurează Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, care a donat deja din avere 1,9 miliarde de dolari, și Lynn Schusterman, care a obținut 7,2 miliarde de dolari în urma vânzării Samson Resources, compania petrolieră a fostului ei soț. Aceasta a donat 2,3 miliarde din total.

laurene jobs

Laurene Powell Jobs

Marea absentă este Kylie Jenner, care nu a mai avut loc pe listă, deoarece nu valorează decât 1 miliard de dolari, iar pragul de admitere în topul Celor mai bogați a fost de 2,1 miliarde de dolari.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle