Cine sunt cel mai bine plătite actrițe din lume

cel mai bine platite actrite din lume

Noul clasament al celor mai bine plătite actrițe din lume aduce schimbări față de ultimul top realizat de publicația Forbes, iar ocupanta locului doi de anul trecut a trecut anul acesta pe locul întâi. Față de ultimul calcul, venitul cumulat al actrițelor a scăzut cu 20%, iar clasamentul a fost influențat în mare parte de criza instituită de pandemia de coronavirus, care a oprit filmarea majorității filmelor de cinema și de televiziune, iar lansarea multor blockbustere a fost amânată, ceea ce a lăsat loc pentru actrițe precum Sofia Vergara, vedeta din serialul Modern Family, să domine clasamentul.

Totuși, diferența dintre salariile actrițelor și cele ale actorilor este încă destul de mare, venitul cumulat al celor dintâi ajungând la aproape jumătate din cel înregistrat de bărbați.

Sofia Vergara 43 de milioane de dolari

sofia vergara

Sofia Vergara a acumulat 43 de milioane de dolari, ceea ce a propulsat-o în topul celor mai bine plătite actrițe din lume.Vergara a câștigat 500 000 de dolari pe episod în rolul Gloria din Modern Family, iar poziția de jurat din cadrul show-ului America’s Got Talent i-a mai adus 10 milioane de dolari pe sezon. Veniturile ei au fost rotunjite de diverse alte contracte de publicitate, precum cele pentru jeanșii Walmart sau mobila Rooms To Go.

Angelina Jolie 35,5 milioane de dolari

Una dintre puținele actrițe din top care și-a câștigat mare parte din bani în urma apariției în filme tradiționale, de cinema, iar grosul a venit în urma producției The Eternals, filmul Marvel care urmează să fie lansat, cu un buget de 200 de milioane de dolari.

Gal Gadot 31,5 milioane de dolari 

gal gadot

Gal Gadot a câștigat 20 de milioane pentru rolul din producția Netflix – Red Notice. Pare un salariu mare, dar Netflix are un buget de producție de aproximativ 17 miliarde de dolari. Actrița de origine israeliană a jucat și în Wonder Woman 1984, film a cărui lansare a fost mutată din cinemauri direct pe canalele de streaming, din cauza pandemiei.

Melissa McCarthy 25 de milioane de dolari

Actrița consacrată datorită filmelor de comedie joacă în două filme regizate de soțul ei, Ben Falcone – unul difuzat de Netflix și altul de HBO Max și este și gazda show-ului NBC Little Big Shots, iar la anul acesta va apărea în rolul Ursula din producția Disney – Little Mermaid.

Meryl Streep 24 de milioane

Legenda cinematografiei mondiale, Meryl Streep, s-a alăturat distribuției Let Them All Talk, regizată de Steven Soderbergh și vândută către HBO Max pentru 33 de milioane de dolari, din care 5 milioane au constituit salariul actriței. Restul de bani au venit în urma apariției în The Prom și din filmul Little Women, produs anul trecut.

Emily Blunt 22,5 de milioane

emily blunt

Emily Blunt a jucat în succesul de casă A Quiet Place, care a adunat în box-office 341 de milioane de dolari, înregistrând costuri de producție de doar 17 milioane, iar actrița și-a negociat un salariu de opt cifre pentru sequel, programat să apară la anul. Rolul din Jungle Cruise i-a mai adus lui Emily Blunt încă o sumă cu șapte cifre.

Nicole Kidman 22 de milioane de dolari 

nicole kidman

Nicole Kidman joacă alături de Meryl Streep în filmul The Prom de pe Netflix, fapt ce i-a adus un salariu de opt cifre și a negociat câte un milion de dolari pe episod pentru miniseria The Undoing, de pe HBO.

Ellen Pompeo 19 milioane de dolari

După ce și-a negociat salariul din Grey’s Anatomy, Ellen Pompeo câștigă acum 550 000 de dolari pe episod, la care adaugă câte 6 milioane de dolari pe an din profitul serialului realizat în urma drepturilor de difuzare.

Elisabeth Moss 16 milioane de dolari

Serialul The Handmaid’s Tale îi aduce lui Elisabeth Moss câte un milion de dolari pe episod și a mai câștigat o suma semnificativă în urma împărțirii profitului producției Invisible Man, care a adunat la box office 134,3 milioane de dolari, cu costuri de producție de doar 7 milioane de dolari.

Viola Davis 15,5 de milioane de dolari

Viola Davis intră pentru prima dată în topul celor mai bine plătite actrițe din lume grație rolului Annalise Keating din serialul How to Get Away with Murder și datorită rolului Ma Rainey din adaptarea piesei Rainey’s Black Bottom, difuzată de Netflix.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle