Cine este Yoon Ahn, noul designer care creează de linia de bijuterii Dior Men

yoon ahn dior men

Yoon Ahn este o creatoare de modă sud-coreeană, fondatoarea brandului Ambush și cea care semnează noile colecții de bijuterii Dior Men.

Alături de soțul ei, Yoon Ahn a înființat în urmă cu zece ani brandul de streetwear Ambush, cu sediul la Tokyo și, mai nou, numele ei se află pe buzele tuturor de când este semnatara colecțiilor de bijuterii Dior Men.

Yoon Ahn spune despre ea însăși că este designerul care a apărut de nicăieri. A crescut în SUA și în Coreea de Sud și l-a cunoscut pe soțul ei, hip-hopperul și compozitorul  Young-Kee Yu, pe numele de scenă Verbal, când se afla la studii la Boston. Cei doi au început să creeze haine, accesorii și bijuterii pentru ei și pentru prieteni și așa a luat naștere brandul Ambush, în 2008.

yoon ahn dior men

Acum, Yooh Ahn are în anturajul ei nume mari din industria modei, precum Kim Jones (Hugo Boss, Topman, Alfred Dunhill etc) sau Virgil Abloh (Louis Vuitton, Off-White) sau pe artistul japonez Takashi Murakami, iar de la petrecerile ei nu lipsesc celebrități precum Bella Hadid, Kiko Mizuhara, SooJoo, G-Dragon  sau CL.

Unicitatea creațiilor ei este reprezentata de inelele inspirate de sârma ghimpată, de cerceii în forma de lacăt sau de colierele masive. Creațiile ei sunt ludice, cu spirit rebel, avangardiste și inspira luxul modern.

View this post on Instagram

Recap of @dior MEN WINTER2020 @judyblame tribute jewelries 🌹🖤❤️ . #dior #diormen #judyblame #jewelries #iconoclast

A post shared by YOON (@yoon_ambush) on

Bijuteriile lui Yoon Ahn au luat naștere din nevoia ei de a purta piese care s-o reprezinte, iar piața de la acea vreme nu-i oferea acesteia ceea ce-li dorea. De mare ajutor a fost și promovarea oferită de prietenii soțului ei, unele cele mai mari nume din industria hip-hop precum Kanye West, Pharrell sau G-Dragon, iar de aici și până la celebritate și recunoașterea internațională n-a mai fost decât un pas. Yoon a începtu să creeze la scară largă și au urmat colaborări de succes cu unele dintre cele mai cunoscute branduri: Beats, Shu Uemura și Sacai.

Yoon Ahn, acum un jucător important pe piața modei internaționale, a crescut în cultura street-style-ului, cea care i-a deschis mintea și i-a animat creativitatea. Valențele ei stilistice se pot vedea și în colecțiile realizate pentru Louis Vuitton, Sacai, Undercover, Mykita, Beats By Dre sau Shu Uemura. După succesul primei colecții alături de Dior Men, Yoon Ahn se află deja în lucru la cea de-a doua linie de bijuterii pentru bărbați, realizată la Londra, și se așteaptă să fie cel puțin la fel de sofisticată precum prima.

Foto: Instagram