Cine este Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei la Eurovision

Originară din Republica Moldova, Natalia Gordienko este reprezentanta Moldovei la Eurovision. A ales întotdeauna partea plină a existenței sale și este gata să bucure publicul printr-o piesă colorată, energică și debordând de bună dispoziție, intitulată simplu „Sugar“.

Cine este Natalia Gordienko?

Este un om simplu, deschis, iubitor, muncitor, care a pășit timid în această lume artistică, dar care, prin motivație continuă a reușit să se afirme, să se facă îndrăgită și să devină artist internațional. În prezent, se pregătește pentru concursul ”Eurovision”, unde, în data de 22 mai, va reprezenta, la Rotterdam (Olanda), va reprezenta Republica Moldova.

Când ai început să cânți? 

De la cinci până la doisprezece ani m-am ocupat cu dansul (pentru o fată este foarte important să aibă o postură, un mers, o mobilitate bună) și mă bucur că bunica mea m-a îndrumat spre dans. În general, ea se ocupa de tot ce însemna viața mea artistică timpurie, tot ea m-a dus la școala muzicală. Eu învățam în liceu teoretic rusa și ucranian, și, în paralel, cam început și cu muzica, am luat lecții de solfegiu, să cânt la cor, iar de la doisprezece ani am început să particip la diferite concursuri naționale și internaționale, iar pe la cincisprezece ani, au apărut plecările în afara țării, care m-au ambiționat și aduceam în urma lor numai Locul I și Grand Prix-uri, iar cel mai mare concurs a fost Eurovision-ul din 2006 când am fost invitată de Arsenium în acest proiect și am mers să concurăm în Atena, La Eurovision. Iar de aici a urmat totul la nivel ultra profesionist, cu plecări, concerte, apariții etc.

Cum a descoperit pasiunea pentru muzică?

Când eram mic copil eram foarte activă, energică și toată această combustie a fost direcționată pe drumul potrivit. Pot spune că nu am avut copilărie, am avut permanent activitate, dar mă bucur deoarece și bunica era strictă cu mine, iar poate dacă nu se ocupau ei de mine atât de intens, nu eram eu cea de astăzi.

Cine este artistul/a din România cu care și-ar dori o colaborare, și de ce?

Îmi plac foarte mult Delia, Antonia, Andra, sunt fetele superbe cu voci extraordinare, foarte carismatice, talentate. Totodată, îl admir pe Smiley, dar și Fly Project.

Care este geneza piesei “Sugar”?

Piesa “Sugar” este o colaborare internațională, eu sunt artistă din Republica Moldova (cu origini poloneze și ucrainiene, care vorbește mai mult în limba rusă), compozitorii piesei Philip Kirkorov și Dimitris Kontopoulus, versuri de Mikhail Gusteriev , adaptate în limba engleză de Sharon Vaugh (producător și deținător al unui Premiu Grammy). Sunt considerați a fi ” dream team”, întrucât mai mulți artiști au fost pregătiți de ei. Este o mare responsabilitate și onoare pentru mine să pot reprezenta țara la acest nivel, este o piesă dinamică, energică, foarte pozitivă, catchy și ne dorim să fie foarte bine primită de toată Europa, iar lumea să danseze împreună cu noi. Ne dorim, pe această cale, să îndulcim și să colorăm viețile tuturor, mai ales în aceste vremuri tulburi. Este o piesă de dragoste, în care protagoniștii nimeresc în Țara dulciurilor și se îndrăgostesc, pur și simplu, este o joacă, așa cum este iubirea. Sperăm să vă placă .