Cinci locuri în care vei avea parte de o adevărată vacanță regală

cover

Chiar dacă nu deții titlu nobiliar sau un conac istoric uriaș, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un veritabil tratament regal în vacanță.

Dacă te numeri printre fanii unor seriale ca Downton Abbey sau Outlander și visezi la acele domenii spectaculoase, cu o arhitectură tradițională absolut impresionantă, trebuie să știi că poți alege o vacanță într-un castel vechi în care te vei simți ca într-o poveste de odinioară. De la palatele din India, la castelele din Marea Britanie: îți propunem o călătorie în jurul lumii în cinci locuri desprinse din basme.

Castelul Mey, Scoția
Localizat în regiunea Caithness, pe coasta de nord a Scoției, castelul, care datează din secolul al XVI-lea, le-a aparținut inițial episcopilor de Caithness și a ajuns, ulterior, în posesia Reginei Elisabeta, văduva Regelui George al VI-lea și mama Reginei Elisabeta a II-a, actualul monarh al Marii Britanii. Aceasta l-a donat statului în 1996, proprietatea făcând parte în prezent din patrimoniul național. Până acum doar apropiații Casei Regale s-au putut caza efectiv la castel, însă cei care își doresc să se bucure de o vacanță pe vastul domeniu Mey, pot alege să stea la Captain’s House, în imediata apropiere a castelului.

MEY

Parador de Granada, Spania
Palatul Alhambra este unul dintre cele mai populare obiective din Spania, o capodoperă a arhitecturii arabe, reședința familiei Nasrid, din care făceau parte sultanii care au condus Granada între secolul al X-lea și secolul al XV-lea (Yusuf I, Mohammed al V-lea, Ismail I). Iar dacă plănuiești vara aceasta o vizită în Spania, la Granada, îți propunem să alegi o vacanță la Parador de Granada, o fostă mânăstire, care se află chiar în interiorul vastului complex Alhambra.

GRANADA

Osborne House, Marea Britanie
Situată pe Insula Wight, extravaganta reședință Osborne este casa în care au locuit Regina Victoria a Marii Britanii, soțul ei, Prințul Albert, și cei nouă copii ai lor, așa că, dacă alegi o vacanță aici (pentru câteva sute de euro pe noapte), atmosfera regală va fi cu siguranță inclusă. Pășește pe urmele Reginei și fă o plimbare pe plaja din zonă, pe care aceasta o lăuda ori de câte ori avea ocazia, explorează grădina în care chiar ea și Prințul Albert au plantat câțiva copaci și descoperă o parte dintre obiectele de colecție ale familiei regale la muzeul din apropiere.

osborne

Palatul Rambagh, India
Preferat de vedete ca Russell Brand și Katy Perry, Palatul Rambagh din Jaipur este vechea reședință a Maharajahului (titlu deținut de prințul suveran al Indiei) din Jaipur, transformată acum într-un hotel care arată senzațional. O arhitectură sofisticată, decoruri de lux, grădini imense, Palatul Rambagh poate fi caracterizat printr-un singur cuvânt: opulență.

palace

Castelul Balmoral, Scoția
Ne întoarcem la Regina Victoria și la Prințul Albert, care, în 1852, cuceriți de frumusețea Scoției, au cumpărat și au renovat Castelul Balmoral din Aberdeenshire, acesta devenind una dintre reședințele lor favorite. Dacă ideea unei vacanțe aici este tentantă pentru tine, poți rezerva una dintre cele șase căsuțe dedicate turiștilor de pe domeniul castelului.

balmo

Foto: arhiva locațiilor prezentate

Categorii Lifestyle