Cinci destinații accesibile pentru un city break de neuitat

destinatii

Trebuie să mărturisesc: ador excursiile și, dacă s-ar putea, aș pleca la fiecare sfârșit de săptămână în căutarea unui nou loc de poveste. De fapt, ce spun eu, dacă s-ar putea, aș pleca într-o vacanță pe termen nedefinit și m-aș mai întoarce din ea doar dacă aș începe să mă plictisesc la modul cel mai serios (am mai auzit persoane care povesteau că se plictisesc dacă stau mai mult de două săptămâni în vacanță, dar nu știu ce să spun despre asta, aștept să testez această variantă și promit să revin cu niște concluzii!).

Și cum sunt puțin (later edit: puțin mai mult) dependentă de ordine și organizare, mi-am făcut deja zeci de liste și listuțe dedicate excursiilor: locuri pe care vreau să le văd în următorii cinci ani, locuri în care vreau să ajung în următorii zece ani, topul orașelor în care trebuie să mă întorc în viitorul apropiat (Londra mi-a plăcut atât de mult încât i-am jurat iubire eternă!) și tot așa.

Știu că, uneori, o vacanță în afară țarii implică o cheltuială destul de mare, dar asta nu înseamnă că nu putem găsi câteva soluții pentru a călători: rezervări din timp la avion (stai cu ochii pe paginile de Faceook ale companiilor aeriene, întotdeauna apar oferte noi) și la hotel, alegerea unor perioade în care fluxul de turiști nu este foarte mare (acest lucru depinde foarte mult și de zona în care alegi să mergi) și planificarea strictă a bugetului.

Iar dacă alegi și un oraș în care prețurile sunt prietenoase, atunci în mod sigur te vei bucura de o vacanță grozavă, fără ca portofelul tău să aibă de suferit… prea mult.

Istanbul se numără printre cele mai ieftine orașe europene, iar partea bună este că, aici, poți găsi cazare la un preț foarte bun chiar în apropiere de centru: zona Sultanahmet. Iar dacă alegi un hotel cu terasă pe acoperiș (cum sunt majoritatea celor din Istanbul), te vei putea bucura în fiecare dimineață, la micul dejun, de cea mai frumoasă priveliște: Marea Marmara, moscheile orașului și cele mai colorate clădiri ale Istanbulului. Iar dacă baclavalele, clădirile vechi de sute de ani, cu o istorie fascinantă, și atmosfera exotică a Istanbulului încă nu te-au convins, noi îți dăm câteva ponturi în plus despre un city break în acest oraș chiar aici.

1

Atena se numără printre cele mai ieftine capitale europene, în prezent, dar și printre cele mai frumoase. Orașul este un loc în care miturile și poveștile se regăsesc la fiecare pas, așa că dacă te numeri printre pasionații de istorie, plănuiește degrabă o vacanță în Atena (zborul de la București la Atena durează în jur de o oră și jumătate, doar că, momentan, nu există zboruri low-cost către această destinație. O variantă bună este să mergi cu mașina, ai avantajul de a te opri oriunde vrei și de a vizita mai multe locuri, inclusiv orașele Sofia din Bulgaria și Thessaloniki din Grecia, însă dezavantajul este că vei petrece peste 15 ore pe drum) și descoperă Acropole, Partenonul, templele zeilor, ruinele teatrelor antice sau vechile piațete.

atena

Lisabona continuă să fie unul dintre orașele europene prietenoase cu buzunarele turiștilor: prețurile la cazare și mâncare sunt rezonabile, iar pentru această destinație există și variante de zboruri low-cost. Chiar dacă adesea este eclipsată de orașele din țările vecine, Lisabona merită din plin vizitată. Te vei îndrăgosti de Castelul de São Jorge, de străduțele înguste delimitate de clădiri pline de culoare, de peisajul spectaculos de la fluviul Tajo și nu numai. Și oare mai e nevoie să îți spunem că mâncarea este absolut delicioasă?

lisabona

Dacă încă nu ți-ai făcut planul pentru această vară, Creta se numără printre cele mai bune variante pentru tine. De ce? Răspunsul este simplu: este cea mai mare insulă grecească, prețurile sunt accesibile, plajele sale arată fabulos și sunt atât de multe locuri de vizitat (Palatul minoic din Cnossos, satul de pescari Agia Pelagia, unde vei putea degusta preparate tradiționale speciale, grota Diktiana, unde, potrivit legendelor, s-ar fi născut Zeus), încât cu siguranță nu te vei plictisi chiar dacă alegi să îți petreci aici mai multe zile.

creta

Sunt îndrăgostită iremediabil de Italia, așa că din acest top nu putea lipsi un oraș italian. Iar Florența este de-a dreptul minunată! Domul Santa Maria del Grazie, Palazzo Vecchio, Biserica San Lorenzo, Galeria Uffizi, Piazza della Signoria: iată doar câteva dintre obiectivele celebre ale orașului în care au creat, în timpul Renașterii, artiști ca Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti sau Sandro Botticelli.

2

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle