Cinci cărți pentru cei pasionați de viața Prințesei Diana

carti printesa diana

Pasionații de viața regală și, în special, de viața Prințesei Diana pot trece în revistă parcursul Prințesei Inimilor cu ajutorul acestor cărți care cuprind amănunte inedite și neștiute până acum despre fosta soție a Prințului Charles și mama prinților William și Harry. În contextul oferit de popularul serial The Crown, de pe Netflix, iată câteva volume prin care se poate cunoaște mai bine viața zbuciumată a uneia dintre cele mai iubite prințese din lume.

The Diana Chronicles, de Tina Brown

The Diana Chronicles, de Tina Brown Această poveste a vieții Dianei este foarte bine documentată și e foarte captivantă, cu multe amănunte picante. Autoarea este un fost editor al prestigioaselor publicații The Newyorker și Vanity Fair – fapt ce poate garanta cercetarea amănunțită a subiectului, dar și flerul cu care a fost scrisă cartea. Diana: Her True Story-in Her Own Words, de Andrew Morton Biografia lui Andrew Morton a fost publicată prima dată în 1992 și a declanșat atunci numeroase controverse și discuții. Publicul a avut atunci revelația asupra faptului că Diana nu era fericită alături de Charles, că avea on relație complicată cu Regina și multe altele. Iar sursa lui Morton a fost însăși Prințesa Diana. Cartea a fost reeditată și cuprinde și mai multe înregistrări ale interviurilor lui Morton cu Diana, în care aceasta și-a devzăluit aproape toate secretele. Remembering Diana: A Life in Photographs Acest album cuprinde peste 100 de fotografii cu Prințesa Diana pe parcursul vieții ei și include instantanee alături de personalități precum Bill Clinton, Maica Tereza sau Elton John. Prefața e scrisă de Tina Brown. Diana in Private: The Princess Nobody Knows Cartea e scrisă de controversata artistocrată britanică Lady Colin Campbell, care a mai semnat volume despre Regina Mamă și despre Prințul Harry. Scrierile lui Lady Campbell sunt catalogate ca fiind bazate pe bârfe și pe adevăruri spuse pe jumătate, dar timpul a dovedit că multe dintre acestea au fost reale. Cartea e scrisă într-o notă amuzantă și e ușor de parcurs. The Royals, de Kitty Kelley Biografa Kitty Kelly este cunoscută pentru veninul pe care îl varsă prin peniță și nu s-a ferit niciodată să folosească o abordare directă și neiertătoare la adresa personalităților despre care a scris, iar printre acestea se mai numără Frank Sinatra sau Jacqueline Kennedy Onassis. În acest compendiu de investigații asupra casei Windsor, publicat ăn 1997, autoarea face afirmații scandaloase despre Regina Elizabeta a II-a, Prințul Philip și despre Prințesa Diana. Cartea nu a fost lansată în Marea Britanie din cauza legilor anti-calomnie, iar în SUA a ieșit pe piață după moartea Dianei, a devenit best-seller și rămâne una dintre cele mai controversate cărți despre regalitate scrise vreodată.

Această poveste a vieții Dianei este foarte bine documentată și e foarte captivantă, cu multe amănunte picante. Autoarea este un fost editor al prestigioaselor publicații The Newyorker și Vanity Fair – fapt ce poate garanta cercetarea amănunțită a subiectului, dar și flerul cu care a fost scrisă cartea.

Diana: Her True Story-in Her Own Words, de Andrew Morton

printesa diana

Biografia lui Andrew Morton a fost publicată prima dată în 1992 și a declanșat atunci numeroase controverse și discuții. Publicul a avut atunci revelația asupra faptului că Diana nu era fericită alături de Charles, că avea o relație complicată cu Regina și multe altele. Iar sursa lui Morton a fost însăși Prințesa Diana. Cartea a fost reeditată și cuprinde și mai multe înregistrări ale interviurilor lui Morton cu Diana, în care aceasta și-a dezvăluit aproape toate secretele.

Remembering Diana: A Life in Photographs

printesa diana

Acest album cuprinde peste 100 de fotografii cu Prințesa Diana pe parcursul vieții ei și include instantanee alături de personalități precum Bill Clinton, Maica Tereza sau Elton John. Prefața e scrisă de Tina Brown.

Diana in Private: The Princess Nobody Knows

printesa diana

Cartea e scrisă de controversata artistocrată britanică Lady Colin Campbell, care a mai semnat volume despre Regina Mamă și despre Prințul Harry. Scrierile lui Lady Campbell sunt catalogate ca fiind bazate pe bârfe și pe adevăruri spuse pe jumătate, dar timpul a dovedit că multe dintre acestea au fost reale. Cartea e scrisă într-o notă amuzantă și e ușor de parcurs.

The Royals, de Kitty Kelley

printesa diana

Biografa Kitty Kelly este cunoscută pentru veninul pe care îl varsă prin peniță și nu s-a ferit niciodată să folosească o abordare directă și neiertătoare la adresa personalităților despre care a scris, iar printre acestea se mai numără Frank Sinatra sau Jacqueline Kennedy Onassis. În acest compendiu de investigații asupra casei Windsor, publicat în 1997, autoarea face afirmații scandaloase despre Regina Elizabeta a II-a, Prințul Philip și despre Prințesa Diana. Cartea nu a fost lansată în Marea Britanie din cauza legilor anti-calomnie, iar în SUA a ieșit pe piață după moartea Dianei, a devenit best-seller și rămâne una dintre cele mai controversate cărți despre regalitate scrise vreodată.

Categorii Lifestyle