Christian Dior T/I 2017: The winter blues

În „The Little Dictionary Of Fashion”, există un citat al lui Christian Dior – „Dintre toate culorile, bleumarinul este singurul care poate vreodată concura cu negrul, căci are aceleaşi calităţi că şi acesta”.

Pentru a doua colecţie realizată în rolul de director de creaţie al casei de modă franceze (cea pentru sezonul toamnă/iarnă 2017), Maria Grazia Chiuri s-a ghidat după acest citat, iar rezultatul a fost un line-up dominat de nuanţe de albastru şi bleumarin, completate de clasicul negru.

Iar dacă mai aveai cumva vreun dubiu că sportswear nu ar fi cel mai important trend actual, piesele din denim care au apărut pe podium au disipat orice urmă de îndoială. Da, a fost denim pe podiumul Dior – o casă de modă renumită pentru aerul de eleganţă care o defineşte. Şi da, denimul despre care vorbesc s-a încadrat perfect în peisaj, căci Maria Grazia a ştiut cum să îl facă să arate sofisticat (chiar şi când a fost vorba despre o salopetă!).

Unul dintre modelele de rochii cele mai îndrăgite din colecţia de debut a Mariei de anul trecut şi-a făcut din nou apariţia (nu e de mirare, căci a fost una dintre cele mai repost-uite look-uri din show-ul trecut, iar apoi a fost fotografiată pe nenumărate vedete şi bloggeri). De dată această, acoperită din cap până în picioare cu paiete.

În contrast cu ea au fost rochiile simple, minimaliste, care au compensat lipsa accentelor prețioase prin croiala impecabilă, care îmbracă la fix silueta feminină, scoţându-i în evidenţă cele mai bune aspecte.

De notat în ceea ce priveşte accesoriile sunt beretele din piele neagră. Beretele sunt deja un trend în ascensiune (probabil ai început să le vezi din ce în ce mai des pe rafturile magazinelor şi în reviste, nu?), şi pun pariu că acesta este show-ul care le va propulsa către statutul de trend în toată regula, aşa că ai face bine să îţi achiziţionezi una de pe acum.

Foto: hepta.ro