Chashu Ramen- propunerea lui Chef Adi Hădean pentru un weekend de toamnă

Mâncarea japoneză e de-a dreptul fascinantă și delicioasă, e de părere Adi Hădean care ne propune acum să încercăm Ramen. E este o rețetă renumită de supă cu tăiței și topping-uri precum carne de porc, ouă marinate, ciuperci, ceapă verde, alge și diverse alte ingrediente.

Rețeta tradițională e foarte laborioasă și durează foarte mult până se prepară, așa că vă invit la o variantă de ramen mai simplă, dar gustoasă. Secretul pentru a obține un ramen bun, ca pentru orice rețetă, este să folosiți ingrediente bune, carne gustoasă, grasă cât trebuie. Eu am ales o ruladă din fleică de porc, coaptă încet și afumată, condimentată fix cât trebuie. Este gustoasă din cale-afară, merge mâncată simplă, însă, în cazul meu, a dat un gust delicios supei ramen.

Ingrediente chashu
  • Ruladă din fleică de porc
  • 120 de mililitri de sos de soia
  • 4 felii de ghimbir
  • 240 de mililitri de apă
  • 120 de mililitri sake
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 2 lingurițe de zahăr
Mod de preparare

Chashu este burta de porc rulată și fiartă într-o bază de sos de soia. În mod normal se face din burtă proaspătă de porc, rulată care trebuie să fiarbă bine si mult să se pătrundă, dar eu am găsit o scurtătură care face rețeta mai simplă, si chiar mai gustoasa. Am folosit rulada din fleică de porc, coaptă încet și afumată de pe hadeancatering.ro și am fiert-o doar 20-25 de minute în bază de soia, cât să-și lase grăsimea în supă și să preia aromele asiatice.

CITESTE CONTINUAREA retetei AICI!

Categorii Lifestyle