Chanel nu va mai folosi blană și piele de animale exotice

chanel

Chanel a anunțat că nu va mai folosi în colecții blană naturală și piele de animale exotice. Asta înseamnă că nu vom mai vedea piele de crocodil, șarpe etc. sub logoul casei franceze. Decizia luată de Chanel se alătură unui număr din ce în ce mai mare de designeri care au încetat să mai folosească blana naturală, precum Gucci, Michael Kors, Versace, Burberry etc. 

Într-un interviu pentru WWD, Bruno Pavlovsky, președintele Chanel a explicat că decizia a fost în primul rând practică, fiindcă era din ce în ce mai dificil să se găsească piele de animale care să respecte atât designul, cât și standardele etice ale mărcii. „Viitorul produselor high-end se va baza pe know-how-ul atelierul nostru“, a spus el, adaugând că ar putea dura ceva timp până când piesele existente vor ieși din distribuție.

Vestea deciziei luate de Chanel a fost imediat urmată de declarația PETA, organizație ale cărei acțiuni par să fie din ce în ce mai fructuoase. „De zeci de ani, PETA și afiliații săi au îndemnat brandul să opteze pentru moda fără cruzime, în urma căreia nici un animal nu a trebuit să sufere și să moară, iar acum este timpul ca alte companii, cum ar fi Louis Vuitton, să-i urmeze exemplul.“

Foto: hepta.ro