Chanel No. 5, o poveste care durează de 100 de ani

Viața ei continuă să fascineze o lume întreagă. Coco Chanel inspiră în cotinuare colecții de haine, de bijuterii și de cosmetice. Și iată că a trecut un secol de când celebrul designer și-a imaginat un parfum care să reprezinte femeia, o aromă care să revoluționeze lumea parfumeriei, potrivită pentru o femeia modernă, dinamică și creativă.

Se spune că undeva în lume, în fiecare minut, cineva cumpără o sticluță de parfum Chanel No. 5. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la apariția Chanel No. 5- un simbol al feminității.

Creat dintr-un amestec de flori moderne (în notele de vârf sunt recunoscute aromele de ylang ylang și neroli, notele intermediare sunt extrase din trandafiri și iasomie, pe când notele de bază îi conferă forță, degajând arome de lemn de santal și vanilie), parfumul cucerește și astăzi inimile noastre.

Chanel No.5 s-a bucurat de un succes răsunător la vremea conceperii sale. Coco i-a invitat pe Beaux și pe prietenii săi la un restaurant de lux pentru a sărbători lansarea, stropind cu parfum în jurul mesei la care au fost invitați să se așeze. Fiecare femeie care trecea pe lângă masă se oprea și întreba a ce miroase. Ea a știut încă de atunci că va marca istoria parfumului cu „a woman’s perfume, with a woman’s scent“.

Printre personalitățile care și-au asociat imaginea cu cea a brandului se numără Marilyn Monroe (1952), Suzy Parker (1957), Catherine Deneuve (1969–1979), Carole Bouquet (1986–1997), Devon Windsor, Bobbi Brown, Amanda Harlech, Andrea Marcovicci, Ann Woodward, Celine Dion etc.

Astăzi, Marion Cotillard reprezintă frumusețea naturală, are acel  ‘je ne sais quoi cu care reușește să cucerească inimile tuturor. Eleganța și naturalețea sunt atributele care au transformat-o pe actriță în imaginea noului parfum Chanel No.

CITESTE SI:

Marion Cotillard este imaginea noului parfum Chanel 5