Chanel Cruise 2017: Street show in Cuba

hepta_2382130

Şapte sute de invitaţi au fost conduşi, într-un convoi multicolor de automobile decapotate Buick, Cadillac, şi Oldsmobile, către La Habana Vieja, centrul istoric al Cubei, pentru a asista la defilarea colecţiei Chanel Cruise 2017. Chanel este, la urma urmei, brand-ul care a iniţiat moda show-urilor Cruise desfăşurate în destinaţii care de care mai neaşteptate şi mai exotice, pavând drumul pentru trend-ul urmat ulterior de Louis Vuitton, Dior sau Gucci.

Dacă de regulă show-urile Chanel prezentate la Paris sunt dominate de un aer de eleganţă sobră, street show-ul desfăşurat în aer liber pe Paseo del Prado, a împrumutat atmosfera cubaneză, – localnicii au ieşit în stradă, pe acoperişuri, sau la balcoane, aclamând şi aplaudând, molipsind invitaţii cu starea lor de spirit exuberantă.

Începând cu interpretarea duo-ului franco-cubanez Ibeyi (compus din surorile gemene Lisa-Kaindé şi Naomi Díaz), cu care a fost deschisă prezentarea, şi culminând cu detaliul care a punctat întreaga colecţie – bereta – în esenţă de origine franceză, însă evocând, inevitabil, imaginea lui Che Guevara, Karl Lagerfeld pus la cale un show pe cât de elegant, pe atât de diplomat.

În ceea ce priveşte colecţia propriu-zisă, tonul a fost unul relaxat şi casual, presărat cu elemente preţioase, creând un efect de ansamblu spectaculos. Broderiile signature Chanel au împodobit rochii cu alură hispanică (construite din suprapuneri de material într-un omagiu adus volanelor), rochiile din macramé sau tweed au fost purtate alături de brogues, flip-flops sau slippers, iar fustele din organza au fost alăturate pălăriilor stil Panama decorate cu cameliile signature ale casei.

Finalul show-ului s-a transformat într-un veritabil carnaval, cu modelele şi invitaţii (printre care muze ale lui Lagerfeld, precum Caroline de Maigret, Tilda Swinton, Vanessa Paradis, sau Gisele Bündchen), dansând pe acordurile band-ului local cubanez.

hepta_2382094

Cécilia Suarez

hepta_2382099

Caroline de Maigret

hepta_2382107

Alma Jodorowsky

hepta_2382153

Gaspard Ulliel

People au defilé Croisière Chanel à La Havane à Cuba

Gisele Bündchen

Foto: hepta.ro