Chanel couture: O privire în culisele atelierului

hepta_2482866

„În spatele fetelor care defilează se află încă alte 200 de persoane care produc ceea ce ele poartă – un număr mare, nu-i aşa? – M-am gândit că ar trebui să le facem şi pe ele cunoscute publicului”. Acestea au fost cuvintele lui Karl Lagerfeld, referitoare la decorul pe care l-a ales pentru prezentarea colecţiei haute couture pentru sezonul toamnă 2016.

Astfel, într-un omagiu adus atât persoanelor care lucrează în atelierul companiei zi de zi, cât şi obiceiului lui Coco Chanel de a invita publicul spre a viziona noile colecţii în atelierul Chanel din Rue Cambon, Lagerfeld a recreat studioul de creaţie şi producţie al casei de modă franceze într-unul dintre saloanele de la Grand Palais.

hepta_2482239

Manechinele, maşinile de cusut, mesele pe care se decupează materialul, materialele, pânzele, şi toate ustensilele imaginabile, de la cele pentru realizarea broderiilor şi până la simple ace de cusut, au fost aduse din atelierele Chanel, laolaltă cu „les petites mains” – angajatii care ajută la crearea colecțiilor, astfel încât background-ul pe care au defilat modelele nu a fost un simplu decor, ci o veritabilă privire în culisele creării ţinutelor sub semnătura casei.

Pe lângă pereţii şi mobila acoperite de mărturii detaliind procesul de creaţie al colecţiei, de la schiţele creionate în prima faza şi până la eşantioanele de material, desene ale structurii interioare ale rochiilor, sau coli de hârtie imprimate cu pattern-uri de broderie, au defilat modelele în siluete structurate, cu detalii spectaculoase, de la aplicaţii complexe, la broderii delicate.

hepta_2482245

Pantalonii cu croială largă, mânecile trei sferturi şi pantalonii sau salopetele stil culotte, au indus un aer modern, androgin, echilibrat prin intermediul jachetelor din tweed care au conturat siluete în formă de clepsidră.

Foto: hepta.ro