CHANDON Garden Spritz – First Sip of Summer

chandon garden spritz

Ce poate merge mai bine într-o seara de vară, la un garden-party alături de prieteni, decât un vin spumant, ușor amărui, ușor înțepător, aromat și racoritor?

CHANDON Garden Spritz este cea mai nouă băutură a verii, care va fi probabil preferata doamnelor, datorită conținului scăzut de zahăr, la jumătate față de celelalte sortimente asemănătoare de pe piață.

CHANDON Garden Spritz este o băutură sofisticată, dar, în același timp, simplă, intrigantă și autentică, și este obținută numai din ingrediente naturale, fără coloranți și arome artificiale; la crearea acesteia sunt folosite ingrediente de cea mai bună calitate- struguri de soi din podgoriile argentiniene, portocale de Valencia, condimente și ierburi aromatice.

Chandon Garden Spritz este mai mult decât un vin spumant. Vine la pachet cu aroma inegalabilă a lichiorului dulce-amărui de portocale, realizat manual din fructe obținute din producția locală argentiniană, ierburi și condimente. Mixul este obținut printr-o rețetă artizanală secretă, iar la crearea acestuia s-a lucrat timp de patru ani și au fost testate multiple combinații de ingrediente până s-a ajuns la rezultatul perfect.

CHANDON Garden Spritz este gata de împărțit cu cei dragi – turnat peste cuburi de gheață și garnisit cu feliuțe de portocală uscată și un fir de rozmarin.

Vinul este originar din Argentina și a fost creat în spiritul acestor locuri, ale cărui preferințe sunt puternic influențate de apetența localnicilor pentru gustul amărui, precum cel de yerba maté și Fernet, care incită  bolta palatină. Odată cu adăugarea portocalelor de Valencia, de calitate superioară, se obține băutura perfectă de vară.

Este o băutură rafinată, potrivită celor care caută experiențe noi într-un pahar. CHANDON Garden Spritz este realizat la podgoriile din Mendoza, Argentina, la obținerea căruia s-au folosit struguri și portocale culese manual, amestecate ingenios cu diverse ierburi aromate, pentru un rezultat suprinzător și răcoritor.

chandon garden spritz

Cea care a creat vinul spumant CHANDON Garden Spritz este Ana Paula Bartolucci. Ana Paula s-a născut în provincia Mendoza, la mai puțin de 60 de kilometri de podgoria Chandon, ceea ce face din acest vin un produs veritabil argentinian.

Ana vrut sa creeze o băutură amăruie, o tradiție a gustului în țara ei, unde locuitorii beau zilnic maté și adoră Fernet-ul și vermouth-ul. Argentina se mândrește cu cele mai calitative portocale și cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

Pentru a obține acest rezultat – CHANDON Garden Spritz, vinificatorii au studiat portocalele ca pe struguri, pentru a ajunge la cel mai bun vin spumant aromat posibil.

Au selectat livezi de portocale sustenabile, de tradiție, care nu folosesc pesticide în culturile lor, un lucru foarte important pentru această marcă, deoarece în acest mix se folosește doar coaja de portocală. Au identificat cea mai bună perioaă de recoltare pentru a obține aroma dorită. Astfel, în 2020, au fost cumpărate 25 de tone de portocale de la care a fost folosită doar coaja, iar sucul a fost donat școlilor și cantinelor sociale.

chandon garden spritz

Coaja de portocală este prelucrată în diverse moduri – e folosită proaspătă, macerată sau coaptă, pentru a se obține gustul de caramel, de ciocolata sau de bomboane, iar mirosul emanat în acest proces este incredibil! Ierburile și aromele provin din întreaga lume și sunt macerate separat, pentru a obține multiple opțiuni de blending.

ana paula bartolucci
Ana Paula Bartolucci

Între timp, vinul, baza mixului, se obține din struguri Chardonnay, Pinot Noir și Semillon, de pe podgoriile CHANDON. Fiecare soi este vinificat separat prin metoda de fermentație lentă Charmat. ”Amestecul final este un proces delicat și s-a lucrat timp de luni de zile pentru a obține rezultatul dorit”, spune Ana, care și-a dorit suficientă tărie și aromă amăruie pentru a-l face pe consumator să mai vrea o gură, să aibă cu efect de tonic. S-au făcut degustari pe nevăzute, iar varianta 64 a fost cea câștigătoare.

CHANDON Garden Spritz este o băutură care trebuie savurată alături de prieteni, eventual la o masă. CHANDON este pe treapta de sus a vinurilor spumante, la crearea căruia a trebuit să fim inovatori. Am petrecut patru ani la dezvoltarea acestui produs de care sunt mândră”, spune Ana Paula Bartolucci. 

Categorii Lifestyle