Cernobâl, noua găselniță a influencerilor de pe Instagram

influenceri cernobal

Mai mulți influenceri de pe Instagram au găsit o noua metodă prin care să atragă atenția, prin publicarea unor serii de fotografii de la locul dezastrului de la Cernobâl. Acțiunea lor nu numai că le pune în pericol sănătatea, dar constituie și o lipsă de respect față de ce a însemnat cea mai mare calamitate nucleară a omenirii.

cernobal instagram

Mai multe tinere influencer s-au fotografiat în ipostaze sexy-glam la locul exploziei nucleare din 1986 de la Cernobâl, Ucraina și, astfel, și-au atras criticile publicului din cauza alăturării celor două elemente, într-un context cel puțin forțat. Influencerițele profită de popularitatea serialului Cernobâl, difuzat de HBO, pentru a-și face rost de content nou, inedit, fotografiindu-se la locul dezastrului.

La 26 aprilie 1986, o explozie s-a produs la centrala nucleară situată în apropierea orașului părăsit Prîpeat‎‎, Ucraina. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336 000 de persoane. Milioane de oameni au fost afectați în urma dezastrului, iar efectele radiațiilor încă se resimt. 

Deși în zona de excludere Cernobîl anumite perimetre rămân închise, majoritatea teritoriilor afectate sunt acum deschise pentru stabilizare și reabilitarea activității economice.

Categorii Lifestyle