Celebrity Haircuts: Ce tunsoare bob ți se potrivește în funcție de forma feței

Există două moduri prin care putem privi o tunsoare – ceva distractiv și foarte interesant, sau o experiență… terifiantă. Dacă te încadrezi în cea de-a doua categorie, cum o fac și eu de altfel, cel mai probabil ai avut părul lung de când te știi. Gândidu-mă la ceva care să schimbe acest lucru, mi-a venit în minte un concept care s-ar numi… tunsoare împotriva șocului. Deși este semnificativ mai scurtă, nu este deloc deranjantă deoarece poți creea aceleași coafuri ca și în cazul părului lung: și – cel mai important- ai același sentiment: sexy, plină de farmec, feminină.

Formă ovală a feței, bob cu lungimea medie

Lucrul grozav la forma ovală a feței este faptul că se potrivește cu o mulțime de tunsori. Deoarece fața este proporțională, accentul este mai puțin pus pe crearea echilibrului și mai mult pus pe modul în care reușești să menții echilibrul. Celebrități precum Emma Watson, Megan Fox sau Jessica Alba au această formă a feței și, de-a lungul timpului, s-au jucat cu mai multe lungimi și tipuri de tunsori.

Jessica Alba este un exemplu de celebritate care a optat atât pentru tunsori mai scurte, cât și mai lungi. Când vine vorba despre bobul perfect, în cazul în care ai o formă ovală a feței, păstrează lungimea părului până deasupra umărului și, în funcție de sfatul hairstylistului, poți opta pentru un bob asimetric.

Jessica Alba

Formă de pară, bob cu volum

Dacă ai o formă a feței asemănătoare cu para, atunci înseamnă că linia maxilariului este mai lată decât linia părului. (Gândește-te la vedete ca Minnie Driver sau Kelly Osbourne) Poți lua în considerare un bob lung care creează un echilibru și reduce aspectul maxilarului. Pentru a hotărî care este lungimea potrivită pentru tine, gândește-te la timpul pe care trebuie să-l acorzi stylingului: cu cât mai scurt, cu atât vei acorda mai puțin timp coafării.

Discută cu hairstylistul tău despre un bob cu mult volum în partea de sus: acest lucru se poate realiza cu o tunsoare stratificată și cu ajutorul produselor de styling, bineînțeles. Dacă ai curaj, poți opta pentru un breton care face fruntea să pară mai largă, rezultând într-o formă mai echilibrată. În ceea ce privește coafura, poți realiza câteva bucle mai lejere care au rolul de a diminua aspectul lat al maxilarului.

January Jones

Formă pătrată a feței, bob asimetric

Dacă forma feței tale este pătrată, atunci preocuparea principală ar trebui să fie adăugarea unor linii fine printr-o tunsoare potrivită. O tăietură mai scurtă pe o parte sau chiar rasă, ar putea oferi chipului tău un aspect mai puțin aspru. Tunsoarea dinamică, asimetrică, poate șlefui marginile feței într-un mod foarte cool. Actrițe cu această formă a feței sunt Angelina Jolie sau Demi Moore.

O tunsoare extraordinară este cheia, așa că asigură-te că ceri hairstylistului un bob care ți se potrivește, cu o tăietură exact sub linia maxilarului. Bucură-te de o coafură în trend – bob gradat, asimetric, cu părul mai scurt în spate și lung în față.

Rosamund Pike

Forma feței dreptunghiulară, bob în straturi și waves

Mulți oameni confundă tipurile de față pătrată și dreptunghiulară, însă acestea au diferențe semnificative. În timp ce ambele sunt caracterizate de un maxilar pătrat, dreptunghiul este mult mai proeminent în lungime. Dacă nu ești sigură că te încadrezi în această categorie, gândește-te la celebrități precum Sandra Bullock, Kristen Wiig și Gwyneth Paltrow. Cel mai bun stil de bob care se potrivește acestei forme a feței este cel cu lungimea medie în straturi și cu waves.

Evită purtarea unui bob foarte scurt sau a unei tăieturi ascuțite, deoarece ambele accentuează colțurile feței. În schimb cere un bob mediu – cu breton, de ce nu?

Jennifer Lawrence

Fața în formă de inimă, bob lung (lob)

Bobul lung este tunsoarea aflată în topul preferințelor atunci când vine vorba despre o față în formă de inimă. Celebrități precum Reese Witherspoon, Jennifer Anniston și supermodelul Jourdan Dunn au purtat toate versiunile bobului lung. În timp ce un bob clasic se oprește sub nivelul bărbiei, lobul (cum i se mai spune acestui bob) este cu mult mai lung. Bobul lung este ideal deoarece diminuează aspectul ascuțit al bărbiei, accentuând în schimb umerii.

Persoanele cu această formă a feței ar trebui să evite un bob mai scurt, deoarece poate creea un aspect masculin și foarte dur al chipului. Lobul este foarte ușor de obținut și poți încerca câteva șuvițe mai scurte pe cele două părți laterale, deoarece adaugă un echilibru unei frunți mai late.

Reese Witherspoon

Foto: hepta.ro

Citește și:

Celebrity Look: 5 moduri în care poți purta un coc simplu de realizat