Celebra casă de parfumuri Fragonard a lansat la Paris o colecție inspirată de cultura românească

fragonard couleurs roumaines

Celebra casă de parfumuri și de modă franceză Fragonard, înființată în 1926, dedică anul 2021 culturii românești, printr-o colecție de articole create de artizani români, intitulată Couleurs roumaines. În fiecare an, casa Fragonard lansează cate o colecție de obiecte tradiționale specifice unei anumite țări, iar anul acesta e rândul României.

fragonard couleurs roumaines

În trecut, au mai fost evocate culturi precum cele din India, Iran sau Grecia. Colecția Fragonard – Couleurs roumaines evocă universul artizanal românesc și conține obiecte precum rochii, ii, fote, traiste, eșarfe, perne, linguri de lemn, covoare sau obiecte de ceramică. Un loc aparte îl ocupă ceramica de Saschiz, din care sunt realizate recipiente care ascund comorile parfumate Fragonard.

fragonard couleurs roumaines

fragonard couleurs roumaines

Proiectul a fost derulat de Andreea Diana Tănăsescu, de la Asociația La Blouse Roumaine, care a facilitat legătura dintre Casa Fragonard și comunitățile de artizani și de meșteșugari români. Colecția poate fi admirată la magazinul Fragonard din Paris, de pe Rue Boudreau.

Foto: Facebook/ Monika Ganea

Categorii Lifestyle