Cele mai trăsnite unghii din 2016

vivienne_westwood_hepta_682797

Tendințele în manichiura lui 2016 nu mai sunt de mult timp o noutate. Asta pentru că anul este pe sfârșite. Tot ce a fost de aflat s-a aflat, tot ce a fost de aplicat s-a aplicat. Este momentul însă să aruncăm o privire în urmă și să vedem care au fost cele mai ieșite din tipar unghii pe care le-au preferat doamnele și domnișoarele.

Unghii cu blană

În 2016 se pare că blana a ținut loc de mănuși pentru unghii. Jan Arnould, cofondator la Creative Nail Design, la showul Libertine, a trimis modelele pe catwalk purtând unghii acoperite cu blană. Și nu au fost deloc trecute cu vederea! Dacă vrei să știi cum se obțin astfel de minunății, află că ai nevoie de un lac de unghii și un lac protector, peste care aplici o bucățică de blană, presând-o la final pentru fixare. Pentru un efect de alungire poți trage ușor de aceasta spre vârf, așa cum poți alege să nu aplici blănița pe fiecare unghie, ci doar pe cea a degetului inelar.

Unghii oglindă

Da, vorbim despre unghii în care te poți oglindi de-a dreptul. Asta datorită unei pudre speciale. Aplicată prin mișcări verticale, pudra va da unghiei un aspect neted și lucios. De reținut: cele mai bune rezultate se obțin pe o culoare întunecată.

Unghii de sticlă

Foarte potrivite în acest sezon, acestea imită sticla spartă, oferind un efect tridimensional. Realizarea lor cere multă răbdare, însă efectele sunt pe măsura efortului depus. Particulele de sticlă de diferite culori se aplică pe unghie după ce au fost urmate etapele obișnuite ale manichiurii, iar la final totul se fixează cu ajutorul lacului de unghii. Dacă vrei să încerci singură acest tip de manichiură, folosește glitter sau bucățele de folie colorată pe care le tai și le aranjezi în forma dorită.

Unghii balon

Sunt rotunde, cel mai adesea scurte, dar mai ales bombate. Și cu mult, dar mult acril. Bubble nails nu sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba de eleganță, însă au fost extrem de populare în acest an. Cel puțin așa par a arăta deloc puținele pozele cu ele postate pe rețelele de socializare. Se realizează prin aplicarea unei biluțe de acril pe mijlocul unghiei, care se subțiază spre margine tocmai pentru a-i oferi forma rotundă, bombată.

Unghii cu plante

Plante adevărate. Fixate cu un adeziv special pe unghiile false. În spatele acestei idei se află un artist australian, pe numele său Roz Borg.

Unghii cu mesaje culinare

Nu, nu este vorba de unghii mânjite cu mâncare. Ci despre unghii pe care găsim adevărate mesaje care te îndeamnă să mănânci. Sau poate chiar mai mult de atât. Comice, însă destul de incomod de purtat, mesajele Eat me! Lick me! au apărut în prezentările The Blonds.

Unghii care pun în evidență cuticula

Cea mai puțin simpatică parte a unghiilor tale a fost pusă în evidență într-una dintre cele mai ciudate tendințe întâlnite în 2016. Vorbim despre cuticule. Ne-am jucat cu ele în acest an dându-le importanță și strălucire. Cel puțin așa a făcut artistul coreean Unistella care se face vinovat pentru dorința sa de a înfrumuseța cuticulele. Acesta a realizat pentru Creatures of Comfort așa numitele shadows nails, dând frumusețe cuticulelor și oferind în acest fel un look minimalist de mare impact. Pornind de la cuticulă, acesta a fixat în jos pe deget linii metalice care oferă unghiei un efect de alungire.

SHOP THE STORY:

Foto: hepta.ro