Cele mai tari teorii Game of Thrones de pe Internet

Mult așteptatul sezon șapte din Game of Thrones a avut premiera ieri, la HBO și HBO GO, iar eu nu pot decât să vă spun că TREBUIE să-l vedeți și voi, pentru că iarna a venit și lucrurile sunt mai complicate ca niciodată în Westeros.

Și cum în ultimul an am avut din plin timp să citesc absolut toate scenariile și teoriile pe care le-au scris fanii pe Internet, am făcut o selecție și vă spun care sunt cele mai plauzibile, dar și interesante idei despre Game of Thrones. Câte dintre ele se vor adeveri în următoarele episoade ale serialului rămâne de văzut, însă, până atunci, haideți să aflăm care sunt acestea.

Sansa Stark o va ucide pe Cersei Lannister.

Dacă ar fi să ne luăm după trailerul, dar și după primul episod al celui de-al șaptelea sezon, Sansa (Sophie Turner) va juca un rol activ, extrem de important în evoluția acțiunii din Westeros. În plus, vă amintiți profeția pe care vrăjitoarea i-a făcut-o lui Cersei Lannister (Lena Headey)? Toți cei trei copii ai săi vor muri, iar ea va fi înlocuită de o regină mai tânără și mai frumoasă. Inițial, toți am crezut că Margaery Tyrell (Natalie Dormer) va fi cea care o va distruge pe Cersei, dar, în urma evenimentelor din cel de-al șaselea sezon, acest lucru este acum imposibil. Însă teoria cu Sansa rămâne în picioare, mai ales că aceasta are toate motivele să se răzbune pe Cersei. Și îi are alături și pe Lord Baelish (Aidan Gillen), cea mai potrivită persoană pentru a născoci planuri malefice, dar și pe oamenii din Winterfell. Sau poate că Arya (Maisie Williams) va fi cea care își va duce misiunea la bun sfârșit și o va tăia de pe lista sa personală de victime.

The White Walkers sunt, de fapt, buni.

Stați, cum? Da, sunt fani care susțin că nu am avut până acum ocazia să îi cunoaștem pe deja faimoșii Umblători Albi și că nu putem spune că le știm planurile. Una dintre cele mai bizare teorii este cea care susține că aceștia sunt urmașii unui vechi Stark și că liderul lor, Regele Nopții, este, de fapt, comandantul Rondului de Noapte, un anume Brandon Stark, după care a fost botezat și tânărul Bran (Isaac Hempstead Wright). Ceea ce ne duce la un alt scenariu…

Bran este călător în timp (și a construit Zidul).

Legenda spune că originalul Brandon Stark a ridicat Zidul – fie pentru a-i ține pe White Walkers sau, dacă într-adevăr a devenit Regele Nopții, pentru a-i ține pe oameni la sud. Dar dacă tânărul Bran este, de fapt, legendarul Brandon Stark? Știm deja că poate vedea lucruri din trecut și poate pune stăpânire pe alte corpuri, așa că de ce nu ar fi și un călător în timp… cu normă întreagă?

Tyrion este un adevărat Targaryen.

Tyrion (Peter Dinklage) se numără printre personajele noastre favorite din Game of Thrones, iar una dintre cele mai plauzibile teorii de pe Internet este cea conform căreia el este fiul ilegitim al Joannei Lannister (mama lui Cersei și a lui Jamie) și al lui Aerys Targaryen, celebrul Mad King. Asta ar putea explica de ce Tywin (Charles Dance) îl detesta atât de mult și de ce relația lor s-a terminat în felul în care s-a terminat. În plus, dacă teoria se confirmă, înseamnă că Tyrion și Daenerys (Emilia Clarke) sunt frați vitregi. Și, bineînțeles, amândoi ar fi astfel înrudiți cu Jon Snow (nu dau spoilere, în cazul în care nu ați văzut finalul celui de-al șaselea sezon), cei trei reprezentând cele trei capete de dragon de pe sigiliul Casei Targaryen.

Daenerys Targaryen este personajul negativ din Game of Thrones. Și este nebună.

Ar fi posibil ca Daenerys Targaryen, fata drăguță, care a făcut atâtea sacrificii încă de la începutul serialului, să fie, de fapt, cea mai mare răutate din Game of Thrones? Fanii spun că nu este exclus ca ea să se transforme într-o veritabilă dictatoare, mai ales că, în trailerul celui de-al șaptelea sezon, aceasta spune că: „M-am născut ca să conduc Cele Șapte Regate. Și o voi face.” Mai mult decât atât, doza de nebunie de care o suspectează cei care urmăresc serialul vine clar pe cale paternă, dat fiind că Daenerys este fiica lui Mad King Aerys Targaryen.

Samwell Tarly narează întreaga poveste din viitor.

John Bradley, actorul care joacă rolul lui Sam, cel care a ajuns acum la Citadelă, locul în care se pregătesc savanții și unde se află cea mai mare bibliotecă din Westeros, le-a spus un lucru foarte interesant celor de la The Hollywood Reporter: „Una dintre teorii este că ceea ce vedem acum și modul în care experimentăm Game of Thrones este, de fapt, felul în care Sam care spune această poveste. Dacă urmărim logica firului narativ, povestea Westerosului și povestea bătăliei pentru Tronul de Fier ar putea fi o carte în acea bibliotecă.”

Foto: hepta.ro, HBO România

Categorii Lifestyle