Cele mai subestimate obiective turistice din Europa

obiective turistice subestimate rotterdam olanda

Dacă te-ai săturat de aceleași obiective turistice pe care toată lumea se înghesuie să le vadă – Turnul Eiffel, Turnul Londrei, Red Lights District din Amsterdam etc, iată care sunt atracțiile turistice de care n-a auzit încă toata lumea, dar care, pe cât sunt de inedite, pe atât sunt de amuzante și, nu în ultimul rând, interesante.

Topul ”comorilor ascunse” din marile orașe ale Europei.

Muzeul David Hasselhof din Berlin, Germania –Fanii serialului Baywatch vor găsi aici un adevărat altar dedicat actorului. Muzeul câștigă în popularitate pe zi ce trece.

david hasselhof museum

Sanctuarul plutitor al pisicilor, Amsterdam, Olanda – Un refugiu pentru pisicile vagaboande sau abandonate din metropola olandeză.

Mini Europa, Bruxelles, BelgiaParcul miniatural cu puncte de atracție din Europa, de la Big Ben la Turnul Eiffel, la scara 1:25.

La Maison Picassiette, Chartre, Franța – Casa dintr-un milion de bucăți

maison de picasiette, chartre

Galeria subterană de artă din Stockholm, SuediaSistemul de metrou din capitala suedeză este o galerie gigantică de artă. Aproximativ 90 dintre cele 110 stații de metrou sunt decorate cu sculpturi, picturi, mozaicuri, inscripții, basoriefuri și cu tot felul de instalații de artă.

Muzeul Alchimiștilor și al Magicienilor – Praga, Cehia – Adevărați vrăjitori sau doar șarlatani? Muzeul nu trebuie ratat, măcar din motivul de a căpăta și mai multe întrebări decât cele cu care ai intrat acolo.

muzeul alchimistilor praga

Academia Nasului – Lund, Suedia – Gazduit de Muzeul Vieții Studențești, Muzeul Nasului conține peste 100 de mulaje ale nasurilor ce au aparținut unor personalități mai mult sau mai puțin marcante ale Scandinaviei.

Design Panoptikum – Berlin, Germania – Cunoscut și drept Muzeul Obiectelor Extraordinare, Design Panoptikum dezvăluie o lume a tehnicii retro, cu obiecte medicale asamblate din componente aflate la granița dintre trecut și viitor.

Casele cubice din Rotterdam, Olanda – o minune arhitecturală creată de arhitectul Piet Blom în 1970.

rotterdam

Starkenberger Brewery’s Beer Pools, Imst-Pitztal, Austria – Iubitorii de bere se vor scălda la propriu în băutura lor preferată.

Muzeul Cartofilor Prăjiți, Bruxelles, Belgia – Alături de ciocolată, cartofii prăjiți sunt un bun național al belgienilor, astfel că au propriul lor muzeu unde se poate afla totul despre ei.

Liquidrom, Berlin, Germany – un spa modern în centrul orașului, ridicat pe structura unui fost circ. Aici se poate asculta muzică electronică subacvatică.

liquidrom berlin

Muzeul Miniaturilor, Praga, Cehia

Portugal dos Pequenitos, Coimbra, Portugalia – parc în miniatură

Muzeul sforăitului – Alfeld, Germania

Solo Per Due, Rieti, Italia – Cel mai mic restaurant din lume

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle