Cele mai stylish accesorii de festival

colaj

Festivalurile de muzică se înmulţesc de la an la an, iar odată cu ele, conceptul de festival fashion” evoluează la rândul sau. Dacă acum câţiva ani, sandalele gladiator, crop topurile şi rochiile din piele întoarsă cu franjuri erau cele mai cool piese de purtat la un astfel de eveniment, suprasaturarea a condus la intrarea acestor trenduri pe lista de clişee care ar trebui mai degrabă ocolite.

În ceea ce priveşte machiajul și accesoriile, treaba stă cam la fel. Makeup-ul complicat, care necesita un întreg arsenal de produse și dureaza zeci de minute pentru a fi realizat, este total impractic și nepotrivit pentru un loc în care nu ai spațiu de desfășurare mare.

Propunerea noastră e un machiaj minimalist, perfect pentru o zi de festival – o linie de tuș, o pereche de sprâncene messy și o tușă de mascara L’Oreal Makeup Designer/Paris Mega Volume Collagene Miss Hippie este tot ce ai nevoie, plus că va rezista de dimineața și până târziu în noapte!

Cu tușul te poți juca în nenumărate feluri – de la o linie fină, stil cat eye, și până la diverse modele (puncte minuscule trasate de-a lungul pleoapei superioare, linii dramatice, etc), și crede-ne, oricât de netalentata ai fi la trasat tușul, cu L’Oreal Makeup Designer/Paris Super Liner Perfect Slim nu ai cum să dai greș.

Cu sprâncenele rezolvi la fel de rapid și simplu: cu L’Oreal Makeup/Designer Paris Brow Artist Maker, un creion de sprancene moale si foarte usor de utilizat, cu o textura de pudra cremoasa, care are la celalalt capat o pensula Kabuki pentru un look natural.

Legat de accesorii, coroniţele din flori, un element care timp de ceva vreme a fost nelipsit de la orice festival, nu mai e de mult un accesoriu inedit. Mai ales când există atât de multe alternative care mai de care mai stylish, în ceea ce priveşte accesoriile capilare:

— Un turban cool care să te protejeze de razele puternice ale soarelui, dar care de asemenea arată senzaţional purtat la vreunul dintre party-urile adiacente concertului. A se asorta unei salopete largi cu irizaţii metalice (à la Studio 54) pentru seară, ori unui kaftan sau kimono ultra-lung şi vaporos, pentru zi.

— O coroniţă un pic altfel, care poate fi purtată în mai multe feluri – se prinde cu două clame la capete, în timp ce lănţişorul fin poate fi drapat după bunul plac.

— Un cozoroc cool, care îţi apară ochii de soare. Poartă-l alături de o pereche de jeanși culotte şi de un tricou simpatic, ori alături de o rochie vaporoasă, pentru contrast.

— O pereche de ochelari de soare care, purtată în creştetul capului, poate înlocui o bentiţă sau coroniţă (sau poate ascunde o bad hair day), atâta vreme cât alegi o pereche stylish, precum cea de mai sus, cu rame retro.

— Cel mai probabil, aveai o colecţie considerabilă de clame când erai mică (eu una cred că aveam cu zecile, pe care le tot pierdeam). Încearcă alternativa grown-up – clame stylish, dar totodată jucăuşe (steluţele sau fructul de ananas sunt favoritele noastre).

— De când Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au adus pe podium căşti (în variante ultra glamour, încrustate cu cristale, perle, şi fel de fel de pietre preţioase), şi, instant, vedete precum Katy Perry sau Rihanna au apărut cu astfel de accesorii pe cap sau de jur împrejurul gâtului, căştile statement au devenit un must-have. Cristalele şi perlele sunt puţin cam mult pentru un festival, dar poţi opta în schimb pentru o pereche de căşti cu un imprimeu statement.

— Dacă turbanele nu sunt pe gustul tău, poţi opta pentru o bentiţă cu aer retro, din material textil. O poţi purta în stil 50s, alături de o rochie în linie A, sau alături de mom jeans şi o cămaşă din poplin cu mânecile suflecate nonşalant.

— Coroniţele de flori sunt out, dar asta nu înseamnă că orice detaliu inspirat din natură este clișeic – de pildă, o coroniţă metalică ce imită spicele de grâu este în acelaşi timp romantică şi stylish.

Urmărește clipurile de mai jos pentru a intra în mood-ul de festival:

SHOP THIS STORY: