Cele mai populare deserturi din Europa

Ne place să călătorim, să descoperim locuri noi, culturi noi, dar și mâncăruri tradiționale, specifice locului. Așa că am trecut în revistă câteva dintre cele mai apreciate deserturi tradiționale din Europa.

Știați că primele rețete de plăcintă cu mere datează din 1380, în timp ce pentru turtă dulce, primul mod de preparare a fost scris după anii 1400, dovadă că evoluția dulciurilor a fost complicată și a depins de contextul istoric, de revoluția tehnologică, de imaginația bucătarilor, dar și de întâmplare. Iată câteva dintre cele mai cunoscute deserturi de pe bătrânul continent.

inghetata italiana
inghetata italiana desert

Crème Brûlée, crema de zahăr ars, este desertul favorit în orice colț al Franței. Este o prăjitură din câteva ingrediente: ouă, zahăr și lapte, însă a ajuns un desert foarte popular, datorită gustului său deosebit. Poate fi ornat cu frișcă, sau combinat cu vanilie, în modul tradițional.

Înghețata italiană este renumită și apreciată în toată lumea. În toate regiunile Italiei vei găsi acest desert cremos și răcoritor.

Turcia este faimoasă pentru Baklavaua sa. Este desertul tradițional și puteți încerca tot felul de sortimente pe care le veți găsi aproape la fiecare colț de stradă.

Cele mai populare deserturi din Europa: Belgian waffle. Se găsesc peste tot în Belgia. Este un waffle servit, de cele mai multe ori, cu cremă de ciocolată și zahăr pudră.

Sachertorte
Sachertorte

În Rusia, avem Syrniki. Syrniki este o clătită servită cu gem, sos de mere, smântână sau miere.

Sachertorte este un tort de ciocolată foarte dens, servit cu frișcă, inventat de Franz Sacher acum câteva sute de ani. Originalul poate fi servit la Hotelul Sacher din Viena, însă prăjitura se găsește în mai toate cofetăriile și cafenele din Austria.

Makowiec
Makowiec

Placinta Banoffee este un desert englezesc format din banane, smântană și cafea, pe blat din biscuiți cu unt. Unele versiuni ale rețetei includ și ciocolată, cafea sau ambele.

Deși se servește mai ales în prejma sărbătorilor, Makowiec se găsește în Polonia pe tot parcursul anului. Este o ruladă umplută cu mac și acoperită cu un strat de cremă din cacao.

Categorii Lifestyle