Cele mai neobișnuite muzee din lume, obiective pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

muzee neobisnuite

Iată ce obiective turistice ar putea să ocupe prima poziție pe lista de locuri ”must see”. Îți prezentăm cele mai neobișnuite muzee din lume, pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Muzeul de Artă Contemporană Niteroi – Rio de Janeiro, Brazilia

View this post on Instagram

A post shared by Wesley (@wesley_cordeirow)

Poate fi confundat cu ușurință cu o farfurie zburătoare. Oferă o panoramă asupra golfului Guanabara, din Rio de Janeiro și asupra muntelui de Zahăr. Structura sa modernă, creată de Oscar Niemeyer, îl face să semene cu un OZN care de-abia a aterizat pe o stâncă. Expozițiile se schimbă des, așa că nu știi ce te așteaptă la interior. Accesul la muzeu se face cu feribotul, iar apoi mai ai de mers pe jos încă 15 minute până în incintă.

Muzeul Aurului – Bogota, Columbia

Legenda El Dorado spune că, în secolul al 16-lea, un oraș din America de Sud era făcut în întregime din aur. Exploratorii și conchistadorii au dat crezare mitului și au călătorit pe distanțe însemnate pentru a găsi comoara. Au prădat orașe întregi în calea lor și au furat aur, dar nu au găsit niciodată El Dorado. Muzeul Aurului conține 34 000 de artefacte din aur, care alcătuiesc cea mai mare colecție de obiecte din aur din lume.

Museo Subacuatico de Arte – Cancun, Mexic

Dacă ajungi vreodata în Mexic și în Yucatan, nu trebuie să ratezi muzeul din adâncul oceanului, unde se află 500 de sculpturi ce reprezintă siluete umane, realizate de artistul englez Jason Caires Taylor.

Sculpturile par vii și reprezintă oameni – femei, bărbați, copii, aflați în diverse acțiuni. Obiectele sunt acoperite de alge, nisip, corali etc.

Vizitatorii trebuie să aibă peste vârsta de 13 ani și să dețină curajul de a face scufundări. Cei neexperimentați sunt asistați de instructori.

Muzeul Messner – Bolzano, Italia

Muzeul Messner, de pe vârful Kronplatz, situat la altitudinea de 2 275 de metri, este conceput pentru iubitorii muntelui. Amplasat în zona Tirolului de Sud, în domeniul schiabil, muzeul este o splendoare arhitecturală creată de celebra Zaha Hadid și oferă o panoramă spectaculoasă asupra munților Dolomiți. Accesul la muzeul cu design este ieșit din comun se face cu funicularul și se pot face vizite în orice anotimp, au același farmec, dar vremea trebuie să fie favorabilă pentru a putea facilita accesul turiștilor.

Categorii Lifestyle