Cele mai memorabile nunți regale din istorie

Doar câteva zile ne despart de cel mai așteptat eveniment al anului: nunta prințului Harry cu aleasa inimii sale, Meghan Markle. În timp ce unii visează la povești de dragoste cu prinți și prințese, alții chiar le trăiesc, iar în ultimii ani am fost martorii unora dintre cele mai frumoase nunți regale, inclusiv nunta Prințului William cu Kate Middleton. Iată cele mai memorabile nunți regale din istorie!

Prințul Charles & Diana Spencer

Pe 29 Iulie 1981 avea loc nunta regală dintre Prințul Charles și Diana Spencer. Mariajul lor a durat 15 ani, timp în care Diana s-a dedicat complet cresterii celor doi fii ai ei, William și Harry. Iubită de către poporul britanic, Diana a fost implicată în numeroase proiecte caritabile. Cei doi au divorțat în anul 1996, în urma zvonurilor conform cărora Prințul Charles ar fi avut o relație cu altă femeie.

Grace Kelly & Prințul Reiner III

Nunta dintre Grace Kelly, actrița adorată de la Hollywood, si Prințul Reiner III a durat două săptămâni, s-a desfășurat pe două continente și a rămas până astăzi cea mai luxoasă din toate timpurile. Nici măcar nunțile regale britanice, precum nunta lui Charles cu Lady Diana sau nunta Prințului William cu Kate Middleton, nu au reușit să detroneze la număr ceremonia urmărită de 30 de milioane de oameni.

Prințul William & Kate Middleton

Pe data de  29 aprilie 2011, Prințul William și Kate Middleton își uneau destinele în catedrala Westminster din Londra. Rochia spectaculoasă purtată de Kate a fost de creată de Sarah Burton, director de creație la celebra casă de modă Alexander Mcqueen, și a fost realizată din satin cu dantelă aplicată pe corset și pe fustă. Detaliile au fost realizate manual folosind o tehnică care provine din Irlanda din anii 1820 și care implică decuparea detaliilor de trandafiri, ciulini, narcise și trifoi și aplicarea acestora pe un tul.

Regina Elisabeta a II-a & Prințul Phillip

Regina Elisabeta a II-a a sărbătorit deja în anul 2017 nunta de platină alături de prințul Philip, eveniment ce marchează a 70-a aniversare a căsătoriei cuplului regal din Marea Britanie. Logodnă lor a fost anunțată în iulie 1947, iar cei doi s-au căsătorit in catedrală Westminster din Londra pe 20 noiembrie 1947, la doar doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Prinţul Charles & Camilla Parker Bowles

Una dintre cele mai controversate nunți regale a fost cu siguranță cea dintre Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, după 8 ani de la tragicul accident de mașină pe care l-a suferit Prințesa Diana. Povestea dintre Charles și Camilla, cea mai faimoasă amantă regală, s-a încheiat cu nunta regală care a avut loc pe data de 9 aprilie, la 35 de ani de la momentul în care s-au cunoscut pe terenul de polo.

Foto: Hepta.ro

Categorii Lifestyle