Cele mai mari greseli care duc la complicatii costisitoare in cazul implantului dentar

Sanatatea este mai importanta decat toate si aceasta regula se aplica si in ceea ce priveste starea dintilor. Fara o dantura functionala si completa, apar probleme de alimentatie care afecteaza sanatatea intregului corp. Si nu este singurul risc. Am discutat cu un expert, Dr. Mihnea Nica pentru a intelege la ce ne expunem cand luam decizii care, chiar daca nu ne dam seama, ne conduc spre complicatii neplacute si costisitoare.

“Un aspect care creeaza multe complicatii este banala anulare a vizitei la stomatolog. In momentul in care ai pierdut un dinte, timpul curge in defavoarea sanatatii dentare. Si de aici apar, de fapt, doua complicatii grave. Prima este aceea ca oferta osoasa se schimba si, daca in faza initiala pacientul avea nevoie doar de implant dentar, dupa trecerea timpului acesta are nevoie si de aditie osoasa. O alta complicatie se refera la migrarea dintilor din vecinatate care poate, de asemenea, sa provoace complicatii ce se solutioneaza prin tratamente chirurgicale. “, explica Dr. Mihnea Nica.

“Un alt aspect care face diferenta este alegerea expertului. Nu de putine ori, am tratat pacienti care aveau complicatii in urma tratamentului cu implant dentar, complicatii nepermise in stomatologia digitala. Tratamentul cu implant dentar este, in prezent, 100% controlabil si sigur. Acest rezultat este posibil datorita pregatirii si realizarii de manopere moderne, tehnologiei digitale si materiei prime avansate”, adauga Dr. Mihnea Nica.

Cum poti sa iti dai seama daca ai ales expertul pregatit sa iti ofere cel mai potrivit tratament cu implant dentar pentru tine? “De la primul pas, de la abordarea din consultatie, de la modul in care se interpreteaza investigatiile 2D si 3D, pacientul trebuie sa primeasca un plan de tratament personalizat pe nevoile sale, pe stilul de viata si pe specificatiile organismului sau”, completeaza Dr. Mihnea Nica.

Dr. Mihnea Nica are o experienta de aproape 10 ani in realizarea de manopere stomatologice digitale. Dr. Nica ofera pacientilor tratamente stomatologice digitale avansate precum All on 4 & All on 6, implant dentar fara taieturi sau One day Implant.

Categorii Lifestyle