Cele mai mari festivaluri de food&drink din Europa care au loc în această toamnă

food festival

De la ”vânătoarea” de trufe din Italia și până la ospățurile cu stridii din Cornwall, iată care sunt cele mai mari evenimente dedicate gastronomiei din această toamnă.

Nu trebuie să deplângem prea mult sfârșitul verii, pentru că toamna vine cu surprizele ei. Și dacă acestea implică mâncare și băutură fine, din toate colțurile Europei, atunci nu ne rămâne decât să ne rezervăm bilete de avion și să ne pregătim pentru mese bogate și rafinate.

Eurochocolate, Perugia, Italia

Doza permisă de dulce crește odată cu începerea unuia dintre cele mai mari festivaluri dedicate ciocolatei din Europa. Între 18 și 27 octombrie, centrul istoric al Perugiei devine un imperiu al ciocolatei. Aici se vor găsi sculpturi imense în ciocolată și multe alte surprize dulci – printre care și tratamentele faciale cu ciocolată.

Good Food Festival, Dubrovnik, Croația

Poți degusta delicoasa bucătărie dalmată în timpul festivalului dedicat artei culinare, care are loc între 14-20 octombrie la Dubrovnik – aici vor avea loc workshopuri de gătit, degustări, iar participanții au șansa de a câștiga o cină cu unul dintre cei mai cunoscuți chefi ai lumii. Punctul principal de atracție al evenimentului va fi Masa Dubrovnik, unde se vor strânge cele mai delicioase preparate ale restaurantelor din zonă.

Festivalul Internațional al Trufelor Albe din Alba, Italia

Acest festival îți va oferi cele mai puternice experiențe senzoriale pentu că dă startul sezonului de cules de trufe albe, unele dintre cele mai rare delicatese din lume. În fiecare weekend din perioada 5 octombrie – 24 noiembrie, Piața Trufelor Albe își întinde tarabele în centrul istoric al orașului, unde se pot face degustări și urmări demonstrații de gătit cu acest ingredient atât de căutat și de apreciat.

Festivalul recoltei de struguri din Montmartre, Paris

Acest festival se întinde pe durata a patru zile, între 9 și 13 octombrie, pe străzile din Montmartre. Străduțele pariziene se umplu de tonete și de butoaie de vin, au loc concerte, picnicuri și parade, iar în seara de închidere are loc o mare petrecere lângă bazilica Sacré-Coeur.

Falmouth Oyster Festival, Cornwall, Marea Britanie 

Sezonul stridiilor din Cornwall se deschide printr-un festival de patru zile, care are loc, bineînțeles, în port. Evenimentul este dedicat fructelor de mare, care se vor găsi din belșug, iar mesele vor fi asezonate cu muzică live și demonstrații de cooking de la cei mai apreciați chefi din regiune. Berea e băutura ”oficială” care se consumă la parada stridiilor din Cornwall.

Categorii Lifestyle