Cele mai frumoase plaje din Croația

croatia

Coasta dalmată este o destinație apreciată de mulți turiști, cu apele ei cristaline, grotele răcoroase, vegetația luxuriantă și cu plajele ei paradisiace. Iată de ce să alegi Croația ca destinație turistică în această vară.

Zlatni Rat

Cunoscută drept Cornul de Aur, această fâșie de nisip, situată în vestul localității Bol, este una dintre cele mai apreciate destinații croate de vară, nu numai datorită apelor sale turcoaz, dar și datorita posibilității de a practica o multitudine de sporturi nautice.

Punta Rata – Brela

Situată pe Riviera Makarska, plaja Punta Rata este dovada vie a existenței paradisului mediteranean. Mixul de stânci cu pădurea de pini, grota răcoroasă și liniștea dimprejur o fac să devină una dintre cele mai căutate plaje croate.

Betina Cave – Dubrovnik

Situată la o aruncătură de băț de Dubrovnik, plaja Betina este ascunsă după o grotă și este conservată perfect. Accesul de poate face doar de pe mare, cu barca.

Stiniva – Vis

Locul servea drept ascunziș pentru soldați în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Astăzi, Stiniva este considerată una dintre cele mai frumoase insule ale Croației. Este situată pe valea unui pârâu liniștit, iar accesul este destul de anevoios, dar destinația finală merită tot efortul.

The Little Green Bay

Hotelul Little Green Bay de pe insula Hvar deține unul dintre cele mai fermecătoare colțișoare de rai din regiune. Încadrată de măslini, plaja este amenajată cu șezlonguri confortabile, iar rezidenții hotelului se pot delecta cu sesiuni de snorkeling și de paddleboarding.

Nugal

Nugal este una dintre cele mai apreciate plaje de nudiști, amplasată pe Makarska Riviera, pe partea de est a muntelui Biokovo.

Dubovica

Plaja Dubovica este situată pe insula Hvar și bifează toate cerințele pentru plaja ideală: adăpostită de vântul puternic, cu ape limpezi și linistite, perfectă pentru scufundări, pentru a descoperi boagata viață marină.

Banje

banje

Banje este una dintre cele mai faimoase plaje de pe coasta dalmată. Oferă panoramă perfectă asupra orașului vechi Dubrovnik. Jumătate este privată, iar șezlongurile trebuie rezervate din timp.

Categorii Lifestyle