Cele mai frumoase orașe mici din Franța

Despre Paris s-au spus și s-au scris atât de multe lucruri, încât ar fi de prisos să mai spunem ceva acum. Este orașul pe care îl vom iubi întotdeauna, indiferent de circumstanțe. Cu toate acestea, Franța are o mulțime de locuri spectaculoase care merită să fie descoperite, orășele pitorești, extrem de frumoase, în care te vei bucura de o vacanță cu adevărat specială. Care sunt acestea? Haideți să vedem!

Amiens

În partea de nord, la aproape o oră distanță de Paris, se află Amiens, un oraș renumit pentru catedrala sa gotică impresionantă. În plus, pe lângă arhitectura spectaculoasă, în Amiens vei descoperi și celebrele les hortillonnages, un serie de grădini plutitoare pe care le poți vedea în timpul unei plimbări cu barca pe canalele orașului.

Chamonix

Chamonix este cunoscut mai degrabă drept unul dintre cele mai populare resorturi de schi din Franța (Mont Blanc-ul este în apropiere), însă orașul merită vizitat și vara… sau în orice alt anotimp. Peisaje spectaculoase, natură cât cuprinde, restaurante bune (inclusiv câteva restaurante cu stele Michelin): ce poți să îți dorești mai mult?

Annecy

Considerat Veneția Alpilor, grație canalelor de pe râul Thiou, dar și poziționării în regiunea Ron-Alpi, Annecy te va cuceri încă din prima clipă! Este un oraș atât de frumos, cu flori, clădiri cochete și multă verdeață, că pur și simplu n-are cum să nu îți placă. Dacă ajungi aici, nu ai voie să ratezi Castelul din Annecy, a cărui construcție a început în secolul al XII-lea. Acesta a ars de câteva ori, iar în secolul al XVII-lea a fost abandonat complet. Castelul a trecut în proprietatea autorităților locale în 1953 și a fost restaurat, iar acum este unul dintre principalele obiective turistice ale orașului.

Eze

Dacă visezi la o vacanță pe Riviera franceză, uită de Cannes și Nisa și alege o destinație mai puțin cunoscută, dar la fel de frumoasă: Eze. Situat într-o zonă stâncoasă, la aproximativ 450 de metri deasupra mării, orașul arată spectaculos! Nu uita să îți iei camera foto la tine, vei surprinde aici niște peisaje cu Marea Mediterană absolut incredibile!

Porquerolles

Porquerolles este o insulă și un orășel din sudul Franței, un colț de paradis în care nu va trebui să îți faci griji din cauza poluării sau a zgomotului produs de mașini, pentru că acestea… nu circulă aici. Închiriază o bicicletă și pornește într-o aventură prin cele mai frumoase locuri din oraș.

Colmar

Departe de agitația marilor orașe, în inima Alsaciei, vei descoperi Colmarul, un orășel care pare desprins din basme (ba chiar există zvonuri conform cărora satul lui Belle din Beauty and the Beast a fost inspirat de Colmar). Plimbă-te cu barca pe apele râului Lauch, pornește în căutarea celor mai simpatice suveniruri prin magazinele și târgurile de antichități și încheie-ți ziua în centrul istoric La Petite Venise. Mai mult decât atât, dacă te numeri printre iubitorii de vin, Colmarul este capitala vinurilor alsaciene, așa că vei putea încerca aici nenumărate sortimente savuroase!

Bayeux

Bayeux este cunoscut pentru Tapiseria de la Bayeux, o broderie ce ilustrează cucerirea normandă a Angliei în secolul al XII-lea, dar și pentru faptul că a fost primul oraș eliberat de Aliați în timpul Invaziei Normandiei, în 1944 (mișcarea a fost un pas important pentru înlăturarea trupelor naziste de pe teritoriul Franței în timpul celui De-al Doilea Război Mondial).

Cluny

Mânăstirea benedictină Cluny, care datează din secolul al X-lea, a contribuit semnificativ la creșterea popularității acestui orășel situat în estul Franței, în apropiere de Lyon. Iar dacă visezi la o vacanță într-o zonă rurală liniștită și extrem de frumoasă, câteva zile în Cluny sunt o idee excelentă pentru reîncărcarea bateriilor.

Foto: Pixabay

Categorii Lifestyle