Cele mai frumoase lalele: top 5 locuri în Olanda unde le poți vedea

Există zile în care nu-mi vine să fac nimic altceva decât să dau scroll down pe Instagram și să mă uit la fotografii fabuloase. Și mai des îmi vine să faca asta atunci când pe conturile prietenilor mei din Olanda apar tot mai des acele fotografii incredibile cu imense câmpuri cu lalele, în cele mai frumoase nuanțe ale universului. Și, tot atunci, îmi promit, de fiecare dată, că o primăvară mă va prinde și pe mine în Olanda, unde și simpla călătorie cu trenul te poartă, ca într-o poveste, printre câmpuri și parcele cu lalele. De la sfârșitul lunii aprilie până în mai, câmpurile de lalele din Olanda atrag milioane de vizitatori. Unde sunt cele mai frumoase câmpuri de lalele și cum poți ajunge la ele?

Keukenhof Gardens 

O plimbare prin grădinile Keukenhof (impropriu spus grădini, deoarece întinderea lor e mai degrabă aceea aunor câmpuri de sute de metri pătrați) este obligatorie dacă te afli la început de primăvară în Olanda. Mai mult de 6 milioane de bulbi de lalele sunt plantate în fiecare an în această grădină, iar rezultatul, cu șiruri de lalele de la albul strălucitor la cele mai intense nuanțe de mov spre negru, este fascinant.

Acest grădini datează din secolul 15 și erau deținute de o familie de nobili din Olanda; ele au fost cumpărate apoi de către o altă companie și transformate în casă de vacanță. Ultrior, li s-au adugat mai multe clădiri și întregul domeniu a primit titlul de Castelul Keukenhof. În 1830, Jan David Zocher (cel care a aranjat și parcul Vondelpark din Amsterdam) a rearanjat și aceste grădini.

La Keukenhof (la 40 de kilometri distanță de Amsterdam) se organizează chiar o paradă a florilor în fiecare an pe 22 aprilie.

Amsterdam

Da, este adevărat, vorbim aici despre un întreg oraș, însă nu-i așa că orice colț al superbei destinații de vacanță este acoperit cu flori care de care mai frumoase? Dacă ești amatoare de lalele, trebuie să vizitezi mai întâi piața de flori plutitoare, acolo unde se adun cei mai cunoscuți cultivatori de flori ai Olandei și locul de unde pleacă, în fiecare zi, către florăriile din întreaga lume, superbele buchete de flori pe care le primim noi în dar.

Tot în Amsterdam, dacă ajungi între 1 aprilie și 15 mai, întregul oraș este transformat într-o grădină. Peste 800.000 de lalele sunt înflorite, fiecare insituție publică și fiecare firmă privată cu un petec de grădină își plantează cele mai frumoase lalele, iar orașul se transformă într-o enormă grădină.

Noordoostpolder 

Practic, acest ținut a fost smuls apelor de către olandezi în secolul 20 și a fost transformat într-un ținut numai bun pentru plantatul celor mai frumoase și mai grațioase flori din lume. Pe acest teritoriu există mai multe ferme care au ca principală activitatea plantațiile de lalele, iar în multe dintre acestea se organizează tururi ghidate, în care vizitatorii nu doar că își pot îmbogăți contul de Instagram cu imagini fabuloase, ci și cunoștințele despre diferitele specii de lalele. Închiriază o bicicletă și plimbă-te printre aceste ferme de flori. În Noordoostpolder poți ajunge cam într-o oră de la Amsterdam, cu trenul.

Lisse 

Chiar dacă Lisse este de obicei asociat cu Keukenhof, orășelul olandez este de fapt înconjurat de sute de câmpuri mai mici sau mai mari cu lalele. Cele mai multe dintre aceste câmpuri furnizează milioanele de flori pentru piața internațională de flori. Lisse, un teritoriu care a aprținut în poca medievală de castelul Teylingen, este accesibil cu mașina, autobuzul sau trenul din Amsterdam (tot la cel mult o oră de călătorie), însă, odată ajunsă acolo, închiriază o bicicletă pentru a simți cel mai bine atmosfera magică a locului. Tot aici poți vizita si the Museum de Zwarte Tulp (unde vei afla istoria îndelungată a tradiției olandeze a lalelelor).

Noordwijkerhout

Îngusta bucată de pământ (dar extrem de propice cultivării lalelelor) situată între orășelele olandeze Leiden și Haarlem este faimoasă pentru recordul de a avea pe pământurile de acolo cele mai scumpe lalele din univers. Zona este cunoscută și ca Duin-en Bollenstreek (regiunea dunelor și bulbilor de lalea). O excursie pe bicicletă în această zonă unde pe de o parte vezi câmpurile vesele de lalele, pe de alta, dunele și uneori și linia subțire a apei, este tot ce îți poți dori într-o zi însortită de primăvară. the Dune and Bulb Region). Ajungi aici după o călătorie de aproximativ 50 de minute cu mașina din Amsterdam.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle