Cele mai cool look-uri de pe podiumurile de la London Fashion Week

Prezentările de la London Fashion Week au inclus zeci de show-uri, dar am făcut o selecție a celor mai cool look-uri pe care le-am remarcat pe podiumuri:

Burberry

Majoritatea calendarului Săptămânilor Modei funcționează încă pe modelul clasic – colecțiile sunt prezentate pe podium cu un sezon în avans, ceea ce înseamnă că acum, în primăvara lui 2018, vedem la Fashion Week colecțiile destinate sezonului toamnă/iarnă 2018. Brandul Burberry a ales, începând de acum câteva sezoane, să funcționeze după modelul see now/buy now, ceea ce presupune prezentarea unor show-uri pentru sezonul în curs, piesele puse pe podum devenind disponibile în magazine imediat după încheierea prezentării. Și acum să vorbim despre haine – Christopher Bailey a adus un omagiu comunității LGBT tradus prin faptul că multe dintre look-uri au inclus printul emblematic sub formă de curcubeu (tricourile cu logo Burberry rainbow sunt deja în multe poze de street style de la Fashion Week și probabil vor deveni unul dintre bestsellerele anului). Pe lângă asta, printre standout-uri sunt rochia din tulle negru transparent cu aplicații care conturează imaginea unor flori minuscule, dar și hanoracul cu efect de layering.

Erdem

Erdem Moralıoğlu e cunoscut pentru printurile sale ultraromantice și pentru siluetele feminine. Colecția pentru toamnă/iarnă 2018 nu a făcut, bineînțeles, excepție de la regulă. Elementul dominant a fost brocartul, iar printre cele mai frumoase piese se numără capele si pardesiele cu print botanic, dar și costumul negru cu imprimeu subtil, abia vizibil.

Gareth Pugh

Gareth Pugh a creat o colecție pentru – în cuvintele lui – women who accept zero bullshit”. Ideea de powerwoman a lui Pugh s-a tradus de data aceasta (pentru că nu este nici pe departe prima ocazie în care designerul a declarat că hainele sale sunt gândite pentru femei puternice) prin corsete reinventate, structurate cu ajutorul unor cusături vizibile, pantaloni eextra largi și umeri exagerați în dimensiuni, astfel încât să contureze o siluetă aproape caricaturală, dar foarte cool.

Preen

Probabil nu toată lumea ar purta o geacă imensă din neopren care face siluetă să își piardă cam orice formă, dar eu un ador piesele de outerwear cu dimensiuni exagerate. pe lângă geaca gigant care a deschis show-ul Preen, mi-au mai plăcut mult de tot puloverul din două culori de lână, asortat cu pantaloni din mătase stil pijama, și rochia din mătase cu drapaje și asimetrii multiple.

House Of Holland

Denimul se bucură de o popularitate imensă în ultima vreme, iar show-ul House Of Holland a bifat două dintre trendurile pe care ai să le vezi des de acum înainte – double denim (în două culori) și dark denim. Un alt standout look a fost, după părerea mea, cel în care pantalonii de trening au făcut pereche cu o cămașă pversize (ambele imprimate cu dungi verticale, care au creat o siluetă streamlined).

Roksanda

Din show-ul Roksanda, look-urile mele favorite sunt powersuit-ul bleu, asortat cu încă un pastel – galben pal, rochia creată din volane și fâșii late de material în culori contrastante, dar și paltonul drept accesorizat cu o eșarfă din fâș.

Ashish

Estetica signature a lui Ashish Gupta este inspirată de rădăcinile sale indiene, dar ancorată în prezent sezon după sezon prin diverse elemente. De data aceasta a fost vorba despre o critică la adresa consumerismului, redată sub forma unor printuri care fac referire la trei dintre cele mai mari branduri de carduri de credin – American Express a devenit American Excess, Mastercard a devenit Masturbate, iar Visa a devenit Viva (L’Amore). Deși o bună parte dintre hainele puse pe podium sunt a little bit too much pentru a fi purtate în viața de zi cu zi, două rochii, una acoperită cu paiete roșii, iar cealaltă cu un print cu inimi, sunt cât se poate de purtabile.

Foto: hepta.ro, website-urile brandurilor

CITEȘTE ȘI:

Cele mai cool look-uri de pe podiumurile de la New York Fashion Week